Справочници, схемотехника, теория > Компютри, мрежи, freeware софтуер, операционни системи и др.
WINDOWS или LINUX
Михаил Кузмов:
Благодаря за съветите! При последното стартиране тази сутрин на Mint19, се заредиха повече драйвери, което позволи на системата да даде вид че работи. Нямаше безжична мрежа само. Вкарах LAN кабела и така се докопах до интернет. Стартирах диспечера на актуализациите, имаше предложен един пакет само. Дадох му старт, свали се и след като се инсталира, се появиха голям брой актуализации. Между тях забелязах пакет драйвери, както и най новото ядро. Смело маркирах всичко, защото нямаше какво да губя повече. Така след ок.20 мин. се сдобих с работеща система. Рестарт, конфигуриране на безжична мрежа и сега имам удоволствието да изпратя този пост от Mozilla по wifi.
Далеч не съм изпробвал всичко, но се надявам от тук нататък нещата да са на ред!
Лека вечер!!
dmitarp:
Днес любимият ми компютър с инсталирано някакво много старо убунту стаде багажа, всъщност е работна станция HP xw6600 на 12+ години, никога не е бил изключван или пък преинсталиран. Обаче се оказа, че самият компютър си работи, а видео картата е сдала, има два слота за монитори, на нито един не тръгва вдиеото, и понеже компютъра е свързан към мрежа, мога да влизам в споделените папки. Как да го пусна на ниска резолюция не ми дава никакви опции, в биоса мога да се включа но никъде другаде, а ни ми се взима нова видео карта, преди да съм сигурен че отново ще го подкарам.
Радико:
За такъв комп видеокартата струва десетина лева. Принципно сдават багажа кондензаторите по нея "електролитните" и ако ги подмениш всички наред ще проработи ама пак ще ти дойде десетина и повече лева.
dmitarp:
Специално този има скъпа карта някакво куадро е , друг е въпросът че е архаична , целта ми е да вляза в конзолен режим на убунтуто но не се получава нещо.
dymelsoft:
dmitarp, малко повече инфо по проблема, ако може...
Тази машина можеш ли да я рестартираш?
При рестарта показва ли се нещо на монитора (поне bios) ?
Това убунту е с графична среда и когато я зареди, тогава ли спира видеото или изобщо го няма?
Ако имаш проблем само с графичната среда с "ctrl+alt+F1" можеш да превключиш на shell. (конзола)
Ако изобщо не работи видеокартата, но OS-a е жив пробвай с SSH достъп. Убунту има ssh server по подразбиране.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия