Справочници, схемотехника, теория > Компютри, мрежи, freeware софтуер, операционни системи и др.

WINDOWS или LINUX

<< < (31/35) > >>

dmitarp:
компютъра може да се рестартира, същото така се показва началното меню, където може да се избере дали да зареди операционната система или да се иде в биоса. Когато ида в биоса, вече екрана е под формата на раета и трудно се чете., докато началният екран си е чист. Ако тръгне да зарежда операционната система, се стига до едно положение, един прозорец, където уж има възможност какво да избереш, например нормално или ниска резолюция, като мишката също е активна, курсора е кръст, но реално нищо не може да се избере, или каквото и да се избере компютъра тръгва, но без никакво видео, нищо не се вижда, единствено монитора от време на време напомня че няма сигнал.

VITAN:
Ако не може да се забрани видео-картата от BIOS-а, то прекъсни нейната захранващата пътечка.
Да я изключиш от напрежение, съответно от проблемите.
И виж има ли разлика...

VITAN:
Ако е на слот - махаш я, ако е чип на дъното, виж на кое краче/крака идва захранването.

Радико:
Значи най от начало компютъра по дефолт тръгва във една много ниска vga резолюция която се осигурява от отделен видеочип. Щот така е по лесно.  Тя е на 800х600  на дори старичките но не ептем архаични машини и биоса им работи на по висока резолюция. За това почват проблемите, кат се включи другия чип. А вече на висока резолюция хептем се бъгва. Десетина лева и си готов.

VITAN:
Да де, и аз си мисля, че и за по-малко от 10 кинта в някой РС сервиз може да си намери каквото му требе.
Има и 3 интернет магазина на старо: Аукцион, ОеЛеКс, Базар... Оти ги ручаме жабетата.

Всъщност не разбрах (не ми се рови назад) - имаме ли 2 видео чипа или е само 1..?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия