Справочници, схемотехника, теория > Компютри, мрежи, freeware софтуер, операционни системи и др.

WINDOWS или LINUX

<< < (5/35) > >>

Радико:
Ksurnev
Минта го изтеглих преди малко. По късно ще се заема да правя флашката. ДВД лесно ще направя ама каква полза като не мога после да си го прочета. Много е странно но записва а не чете.
Въобще не искам да си губя времето да си оправям или преинсталирам бозата и да го оправя за колко време ще е?
Ще оставя уиндоуса на един настолен компютър който въобще няма да се връзва никога към интернет. Него ще го ползвам само за определени програми които за които не знам аналог във линукс примерно за Корел. Омръзнало ми е да се занимавам с глупостите на Бил Гейтс вече имам други приоритети. Иначе както май писах преди време имах пак подобен проблем и след около седмица борба успях да го отстраня но не помня с коя програма. а това Битдефендера не го брой за зловредно защото пренасочва търсенията примерно от гугъл към Яху и антивирусните го броят като инструмент на Яху. Наскоро Качих БС-Плеар а четох че последната мода е през онлайн субтитрите да се атакува.

Velektra:
Аналога в Линукса за Корела е:
https://inkscape.org/en/

Михаил Кузмов:
При мен не се получи! Когато приключих писане по темата, на 15 март бях свалил ISOто на mint 3 пъти. И трите пъти MD5 проверката не показа съответствие. Рекох си майната му! Изпеках диска, наредих на биоса бутване от диск, но очевидно нещо наистина не беше на ред. Все се стартираше Win.
После, видео картата на лаптопа ми направи финални парчета, и екрана остана тъмен! Наложи се на машината която описах по рано да инсталирам WIN10. После възстанових всичко нужно за да мога да работя. После ми оправиха лаптопа но до ден днешен нещата с mint си останаха така.
Сега съм доволен. Може би без да пресилвам, всичко се случва поне 5 пъти по бързо под Win10 спрямо Win7 но на друга машина.
Мисля че отговор на въпроса, Win или Lin може да даде човек, който работи едновременно на последни версии на двете OS, реално сравнявайки ги. При това хардуера да е еднакъв.
Наскоро чух или четох че последният крипто вирус който порази хиляди компютри,  98% са били под Win7. Мама миа!?

miromad:
Аз ползвам Windows 10 Enterprise LTSB от около 6 месеца и досега не съм имал абсолютно никакви проблеми.
Ползвам този модифициран Windows 10 - http://nnm-club.me/forum/viewtopic.php?t=1133302
Също така ползвам NOD32 антивирус, AdBlock и Popup Blocker Ultimate добавки в браузъра.
А ако е проблем преинсталирането, може да си направиш архивно копие на началната инсталация с всичките му програми, които са ти нужни и после с няколко кликвания и 10 минути чакане, и Windows-a е като нов.
Отиваш в Контролен панел\Архивиране и възстановяване (Windows 7)\Създаване на системен образ, избираш диска, на който да се запише образа. Кликваш на "Започни архивирането" и изчакваш, докато се запише образа. После възстановяването е лесно и бързо.
И за да не си играеш с клавишите за буутване на recovery-то, ето го решението:
Recovery Mode
Start cmd.exe as Administrator
Write this:
bcdedit /set {bootmgr} displaybootmenu yes

Velektra:
Забелязал съм (и от оплаквания по други форуми), че повече проблеми се получават при лаптопи, отколкото при настолни компютри.
Аз в момента съм с Win10 Pro и LinuxMint18.1 KDE (64 битови версии) на един и същ компютър.
И според мен Win10 е по-бърз и добър от Win7, а LinuxMint18.1 KDE е по-бърз от Win10.
Win10 се зарежда по-бавно, и като се зареди и започне да върти оня ми ти диск 2 часа. Все записва или чете нещо. Аз зная какво, но при всеки ще е различно. Забраних телеметрията, но Win10 пак си включва процеса и постояно върти диска. За антувирусна използвам вградената Дефендер и Фаервола на Win10. Сложил съм само за подсигуряване MALWAREBYTES 3. Но и тя доста ползва диска и чете и записва по него.
Всичко това (а и други дразнещи неща) го няма в LinuxMint18.1 KDE конкретно. Зарежда се много бързо и като се зареди и всичко утихва. Просто чака следващата ти команда.
Програмите се зареждат много по-бързо от колкото при Win10. Дето се казва "не дава да го пипнеш". Пак казвам, че са на един и същ компютър, т.е. се ползва един и същи хардуер.
Като изключвам Win10 и като започне едно въртене на хард диска и по някой път не го чакам и направо "дърпам шалтера".
При линукса изключването става за около 1-2 секунди.

Може би всичко това сте го чували и чели и другаде, но аз да си го кажа как е при мен.

Никого не агитирам! Кой както си реши.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия