Справочници, схемотехника, теория > Компютри, мрежи, freeware софтуер, операционни системи и др.

WINDOWS или LINUX

<< < (7/35) > >>

miromad:
Забравих да спомена, че този Windows 10 Enterprise, към който дадох линк в предния си пост, е модифициран и са премахнати доста приложения, които вървят с Windows 10 Pro. Също така има и програма, която премахва телеметрията и още куп настройки, с които можете да модифицирате операционната система.
Start-менюто също може да го промените с програмата, която се намира на десктопа след инсталацията или да си дръпнете ClassicShell. Ето и нещата, които са изрязани:
Всё это установить и вернуть нельзя!
• Телеметрия и слежение
• Cortana (в оригинале есть её компоненты) & Search
(Поиск из Панели задач, соответственно Поиск в Панели задач и Пуске работать не будет и вернуть нельзя!)
• OneDrive
• Компонент "Информация на экране блокировки - Windows Spotlight"
• Компонент "Средства удаления вредоносных программ"
• Компонент "Управления финансами"
• Компоненты для получения Биометрии (папка и службы по управлению биометрическими данными остаются)
• Компонент родительского контроля который осуществляет сбор данных для "Родителей" и ...
• Компонент Xbox
• Компонент API для использования мобильного интернета
• Skype ORTC-API для взаимодействия с WebRTC-протоколом
• Компонент для сбора набираемого текста для "предугадывания набора" и ...
• Компонент "Распознавание и анализ рукописного и обычного текста в файлах, сообщениях и др." (используется кортаной и др.)
• Компонент "Фрейм Сервера"(он позволяет получать доступ к одной камере нескольким приложениям)
• Компонент "Обнаружение и отслеживание лиц на видео кадрах"
• Компонент "Получение текста с изображений (Optical character recognition)"
• Компонент "Индексирование текста с изображений"
• Компонент Голоса, для озвучивания текста с файлов или экрана и др.(используется кортаной и др.)
• Компонент Геозоны
• Компонент Защитник Windows (Windows Defender)

PyroVeso:
Не знам, обаче в 10-ката (налага ми се да работя с какви ли не упадъчни OS) има едно отвратително нещо, което създава огромни ESD-файлове (ESD от Electronic Software Distribution), които пълнят дисковете, рестартират компютрите без да предупреждават и т.н.
Забранявам ъпдейтите, сърча и всичко (направо изключвам съответните сървиси и ги дисебвам) и пак продължава!
Ще пробвам и версията на Миро, дано братушките са я отучили от тези отвратителни адети... (иначе - хем клиенти недоволни, хем кипи безсмислен труд да се оправят неща, които би трябвало да си бачкат като пушка)

Ksurnev:
getca,
Хубаво, ама трябва да се правят логически дялове, което е голямя гадост - понякога стават големи бози, ако са правени с Виндовза.
По-добре е по-малко дялове, но да са Primary. (Само EFI и UEFI могат да правят повече от 4 Primary дяла) - стига машината де е такава.
Ако трябват повече, трябва вече да се минава на EFI или UEFI.
Радико,
С Unetbootin правиш флаш за инсталация на Linux, а инсталацията си я правиш от флаша на харда.
От флаша може да разгледаш Linux и да прецениш ще ти свърши ли работа.

getca:
Ksurnev, няма никакви проблеми с дяловете, ако знаеш какво и как да го направиш. Само с първични няма да минеш, щото кат се скапе 100-100GB дял нали се сещаш как ше те заболи главата после. Отделно Линукса може да го инсталнеш на логически дял без проблеми. В момента съм на такъв, няма грижи.
Аз си казах съображенията с цел да помогна, пък на който както му харесва. Народ шарен, страдащ от различна степен мазохизъм :D.

Радико:
Здравейте пиша това от linux Mint. За сега работи от флашката Не съм намерил кирилицата та транслирам през АБВ поща

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия