Справочници, схемотехника, теория > Компютри, мрежи, freeware софтуер, операционни системи и др.
WINDOWS или LINUX
nizo:
Сега вече Ubuntu има шанс да стане що годе читава OS. Браво на Microsoft.
Аtos:
Сега вече ни е..аха мамата - пълна зависимост от Майкрософт и никакъв "опън сорс..." и квото се сетите там фрий...
Малко като Тъпанчев - "Когато имаме вътрешно счупване, правим го външно и...действаме по познатия начин..."
Те и Макинтош на времето бяха пионери в хардуера, но Майкрософт ги купиха и...им видяха сметката!
juliang:
Кат толкоз ви е зор качвайте чистия Дебиан. Или РедХат. Или която и да е от стотиците други линукс системи.
На мен лично ми е странно... Никой не реве че Пежо купиха Опел примерно, никой не го прави на световен въпрос. А за едно Убунто е*ати въпроса ... :)
Ksurnev:
Юлиан и Низо, Атос е прав, няма свобода без свободен софтуер. Дебиан?, но до кога???
Дано не съм лош пророк, но не след дълго време, когато отидем да си купуваме телефон или лаптот, ще ни пращат в ХИРУРГИЯТА.
ЩЕ НИ КОВНАТ ЕДИН ПИРОН В ТИКВАТА И ЩЕ НИ КАЗВАТ: "ТОВА Е ПОСЛЕДЕН МОДЕЛ" !!!!!
СЕ от Смолян: Коцето
juliang:
--- Цитат на: Ksurnev в Октомври 01, 2017, 11:59:53 am ---Юлиан и Низо, Атос е прав, няма свобода без свободен софтуер. Дебиан?, но до кога???
--- Край на цитат ---
А някой някога сетил ли се е да донейт-не (демек да дари) поне 1 лев на фирмите или хората, създаващи безплатния софтуер? Тези хора отделят години от свободното си време за да създават такива проекти, и е нормално някога да пожелаят да поживеят, да имат пари за семейство и дом, а защо не и за ново Ферари?
Ама не - някой едва ли не е длъжен да произвежда продукт, при това се оплакваме че не е съвсем качествен или че не е съвсем сигурен, или че има прекалено много реклами, или че ни "краде" данните... обаче ако същия продукт го има за 5 лева, всички викат "Ама то много скъпо бе!"
Та така ... ще има свободен софтуер докато има хора които осъзнават че свободата не е безплатна.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия