Справочници, схемотехника, теория > Компютри, мрежи, freeware софтуер, операционни системи и др.

WINDOWS или LINUX

<< < (14/35) > >>

Радико:
Да това беше еинственият проблем който малко ме затрудни в педеефа на минта има указания за предната версия и точно там имаше малко разминаване ама с повече упоритост го напипах има си три вида кирилица и стандартна и две фонетични.

Михаил Кузмов:
Коце rufus свърши работата, другата програма нещо не бачкаше под Win10. След рестарта всичко замръзваше. Пък и rufus написа други неща на флашката. По важното е че вече съм на старта. getca изобщо не съм от бързаците! Точно така мисля да постъпя.
Сега само ми светнете да не се мотам, за кирилицата! Радико, къде е този .pdf?
Че да започна вече да пиша под ментовата дъвка, макар и чрез флашката. Като поразцъкам и се по-отворя пак ще питам!

Радико:
Ето го
https://linuxmint.com/documentation/user-guide/MATE/bulgarian_14.0.pdf

getca:
Търси нещо като Settings/Keyboard/Layout, натискаш бутон Add и добавяш каквото ти трябва подредба. От менюто Change layout option си настройваш клавиша за смяна на подредбата. Аз примерно съм го направил да пише на кирилица при натиснат Alt бутон, но има всякакви възможности. Отделно мога да сменям за постоянно чрез щракване върху знаменцето в ленатата за задачи.

VeleV:
Михаил Кузмов, не разбрах само гоя графична среда на Mint18.2 си избрал.
Много е важен изборът на графична среда, защото ти реално работиш с графичната среда. Всяка си има особености и даже различни програми, които са създадени за(в) нея. Всяка графична среда ти предоставя различни възможности(и степен) за настройки.
getca ти дава пример за смяна на калавиатурната подредба в XFCE графична среда, а Радико ти е пратил описание за работа с линукс Mint в MATE графична среда. Аз пък ти препоръчах KDE.
Ако си избрал KDE то клавиатурната подредба е в System Settings/Input Devices/Keyboard/Layouts.
В XFCE и МАТЕ е в Settings/Keyboard/Layout.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия