Справочници, схемотехника, теория > Компютри, мрежи, freeware софтуер, операционни системи и др.

WINDOWS или LINUX

<< < (18/35) > >>

Радико:
Значи ако това което е написал VeleV ти звучи малко неразбираемо "което е нормално"
Приеми го така Разликата е като разликата между Уиндоус ХР и Уиндоус "7" Просто От майкрософт лъжат че сменят цялата оперционна система а дефакто сменят"По точно фризират" графичната среда. Нещо повече те умишлено са объркали нещата до безобразие за да не може да се разбере кое е "ОС" и кое Графична среда, Тоест направили са голяма "БОЗА" такова е и прозвището на Уиндоус между линукс потребителите„ и не само. За мен и теб като потребители разликта между двете среди проличава само в подредбата й последователността на прозорците при разни настройки. Примерно според ПДФа който предложих на Кузмов "който беше май за кинамон" се кликва на ткст в горният ляв ъгъл за да добавиш БГ-подредба на клавиатурата, пък аз намирам този текст и трябва да кликна на него в долният десен.  Ей такива дребни чисто дизайнерски разлики. Сега има и по сериозни разлики ама за да се сблъскаш с тях трябва да си програмист.

Ksurnev:
Имайте предвид, че 18.3 все още е БЕТА Версия и има още шлайфане.
Вероятно ще има Ътгрейд на някои стари версии до 18.3.
За започващите сега е по-добре 18.2.
СЕ от Смолян - Коцето.

П.П. И Скайпа за Линукс е Голямя Боза... Бозоварната работи$$$

tobo1:
Благодаря на всички, малко взе да ми светва.
Ако някой знае къде има уроци за олигофрени, за преход към линукс, да казва.
Да, на 18.3 си пише че е Бета.

getca:
Здасти, coke2k, кои програми за схеми и платки ползваш под Виното?..  Щото има  и нативни Linux такива. А относно Mint мога да кажа, че е добър вариант за преминаване от Windows поради сходния интерфейс. Аз също почнах с Ubuntu и Mint. Но след задълбаване в проблемите преминах на Debian базирана дистрибуция и не съжалявам. Всеки мохе да прецени какво му върши работа след известна загуба на време за тестове. В добавка има маса инфо в мрежата под формата на текст, картинки и видео.

coke2k:
Според мен най лесно е да си го учиш сам, като всяко нещо което искаш да направиш е просто да зададеш въпрос във гугъл. Примерно ако искаш да инсталираш някой пакет  да речем за сваляне на торенти пишеш в гугъл how to install utorrent on linux mint.  Излизат ти веднага сайтове с разписани командни редове които просто си копираш и пействаш в терминалния прозорец и всичко си става както си трябва. След няколко инстала ще научиш сам как става и ще го правиш без затруднения. После по същия начин и конфигурирането на програмите и на хардуеъра и с всички онези неща които се правят под виундовс.

@getca  ползвам Sprint Layout6 за платките и Corel Draw  за векторна графика нещо ако се наложи на лазер или рутер да се реже примерно. И това ми стига. WINE   си ги подкарва с виртуален уиндоус и нямам ниикакви затруднения и по нищо не личи че работя  под линукс с MS програми.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия