ELPUNTO
Поста ти е много показателен за този форум. В него съвсем явно се вижда една типична грешка допускана от огромна част от търсачите на свободна енергия. А именно правенето на пресмятания без да се вземат под внимание всички компоненти оказващи влияние на разглежданата система. Това пресмятане би било вярно ако системата слънце-земя-луна беше неподвижна, тя обаче се върти а ти никъде не си отразил този факт и ефекта от него върху системата. като включиш и центробежните сили ще видиш, че нютоновите уравнения са абсолютно точни.
Радико ако намесиш центробежните сили във формулата, то нещата стават още по ЗЛЕ . . .
Горката Луна, отдавна щеше да се е откъснала от Земята, защото центробежните сили действат от центъра навън,
т.е. това са сили на разкъсване.Виж ако намесиш и центростремителните сили, може би ще се получи някакъв баланс
и Луната ще се задържи около Земята.Във всеки случай аз силно се притеснявам дали Луната няма да се откъсне и
полети към Слънцето ?
За мое успокоение и на колегите които мислят като мен, моля те драсни няколко формули, които освен F=c.M.m/R2
да включват центробежните и центростремителните сили. Да видим дали ще успееш да "задържиш" Луната в орбита
около Земята ?
Именно!
Нютоновите уравнения са изведени на ЗЕМНА УРАВНИЛОВКА
И като такива са валидни, но...дотам!
atos опасявам се, че формулата F=c.M.m/R2 не е в сила дори и на Земята.
Ето моите доводи за това твърдение.
F=c.M.m/R2 Да приемем че: М . . . . това е масата на земята
m . . . . това е масата на човека Х
R . . . . разстоянието между Земата и човека
с . . . . гравитационна константа
За човек стъпил на Земята, примерно но морския бряг R = 0 , или клони към 0
Тогава от формулата за F, знаменателят клони към 0 или е = 0 и силата F ще
стане БЕЗКРАЙНА. Или казано просто, човек разхождащ се по морския бряг,
ще бъде размазан от тази безкрайна сила F.За щастие това не е така
Ако R е разстоянието до центъра на Земята, то тогава при намаляване на R, силата F ще расте.
Или ако слезем под земята, примерно в някоя дълбока подземна шахта, нашето тегло ще се увеличава . . .
колкото по дълбоко слизаме под земята, толкова по тежки ще ставаме, докато F не нарастне толкова, че да
не можем да се движим.В практиката това не се потвърждава.
Какво изчислява тогава формулата ?
Нека направим мислен експеримент.Аз ще се опитам да предскажа резултата, а после може да направим действително
експеримента.
Нека да измерим теглото на един предмет намиращ се на брега на Мъртво море.Ако не се лъжа Мъртво море е около
400 м. под морското равнище.Теглото на предмета да означим с
m1.
Да измерим теглото на същия предмет но на брега на Средиземно море т.е. на морското равнище,
да означим теглото с
m0.
Да измерим теглото на предмета 400 м. под земята, да означим теглото с
m2.
Да сравним
m1 , m0 и m2. Какво ще се получи ?
Аз предвиждам следния резултат :
m1>m0, m1>m2, m0>m2, или предметът измерен край Мъртво море ще тежи ной-много,
предметът измерен в шахта 400 м. под земята ще тежи най-малко.
Убеден съм, че това ще е резултатът и той по никакъв начин не се получава от формулата F=c.M.m/R2