Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
MEV Felipe Peña – мотор генератор
Аtos:
Смени кондензатора.
ppipilica:
--- Цитат на: lda_has в Април 05, 2017, 04:59:47 pm ---В отговор 15 показах един ел. двигател с 4 четки. В работен режим са свързани срещуположно и работи яко. Когато подам напрежение само на две съседни четки също работи но губи мощност. На свободните две четки се индуцира по-ниско от подаденото напрежение. То е с 1/3 по-малко от подаденото. Падат и малко оборотите. С намерение съм принудително да завъртя ротора с по-високи обороти и да замеря какво напрежение ще даде. Ще пробвам и да намаля оборотите на ротора механично да разбера дали пада волтажа.
Атанасов_Хасково
--- Край на цитат ---
Пусни захранване на срещуположните и мери какво излиза на другите две срещуположни.
Повечето стартери и мотори на перки за радиатори са с такава конструкция.
lda_has:
lpoik Да, да ама не, роторите се мерят по друг начин за да разбереш дали има намотка на късо или пробив на изолация, а именно с отворен електромагнит и се мери индуцираното напрежение на колектора на ротора.
Атанасов_Хасково
krasias:
lpoik, ако сега си сменял четките на двигателя със нови може това да е проблема. Сега се продават нови четки ментета от които са изгорели много двигатели. Ако е така потърси други четки, ако не е това трябва да знаеш че трудно се мерят роторите с мултицет. Най лесно ще разбереш какво става като разгледаш колектора и видиш дали има по различно оцветени пластини или някъде прехвърля между пластините. Разгледай внимателно и връзките между намотките и колекторните пластини, там където са защипани, понякога там има лоша връзка. Но ако не са четките всички други проблеми се оправят или с пренавиване на ротора или намиране на нов двигател или нова прахосмукачка.
lda_has:
ppipilica след два часа си лягам, а утре съм вече в отпуска и то платена. Да съм жив и здрав нямам ангажименти и ще правя опити и ще докладвам като редник на фатмак ;D Дано излезе нещо над +1 ще разберете всички, за сега е -30%.
Ще пробвам и с други налични ел. двигатели на DC от 0 до 200V и ще докладвам за резултатите като пионерче :)
Атанасов_Хасково
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия