Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
Всички недоразумения относно магнитите - ТУК!
Радико:
--- Цитат --- Не е задължително да е въздушна.
Но макромагнитите, които усвояват трябва да са около точката на Кюри или да са доведени до нея.
...
--- Край на цитат ---
Това е точно за тема недоразумения. Магнит близо до точката на Кюри не може да съществува, парче метал да, но магнит не.
Аtos:
Радико, а сърцевината на електромагнит влияе ли се от точката на Кюри? Щото досега не ми е хрумвало да се ровя за такива данни, ако знаеш, де...
GreenHulk:
Рязане на магнити и насочване на вектори - Холбах масиви https://www.youtube.com/watch?v=ep2PAMrzwEU
Радико:
Ооо entalpii освен да ти кажа добро утро по въпроса. Радвам се все пак, че още някой се интересува от въпроса. Атос, магнитите, примерно неодимовите престават да са магнити още при 90 градуса а при 200 колкото е Кърпачев кюрито им започват да имат магнитни свойства като на алуминия или медта.
Даже едни американци имат патент за ограничаване тока в електродвигатели при загряване чрез използване на магнитопровод с ниска точка на Кюри.
Аtos:
Радико, нали не допускаш, че ще взема наистина да те питам за постоянни магнити, били те феритни или неодимови?
Прочети пак поста ми, ако не знаеш, просто кажи - "не знам"!
--- Цитат на: Entalpii в Ноември 28, 2018, 08:09:33 am ---Близо до точката на Кюри, Драганчо!
Преодолява я при магнитокалоричния ефект.
Улазя феромагнитно, а излазя парамагитно и няма дърпане, като на влизане!
--- Край на цитат ---
Въпросът е дали е реверсивен процесът? Ако е - топлообменът трябва да се осъществява светкавично!
Ако не е - няма никакво приложение!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия