Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Всички недоразумения относно магнитите - ТУК!

<< < (7/18) > >>

Аtos:
Ами така кажи, бре, че се изразяваш условно!
Какво ме оплете в излишни мисловни напъни да се чудя, каква е пък таз нова магнитна нанотехнология, дето не съм я чувал...

технократ:

--- Цитат на: Entalpii в Ноември 28, 2018, 10:49:12 am ---
Магнитният двигател е и магнитен хладилник. Енергията, добивана от него е от околна топлина.

Както при двигателите-детандери, енергията е от топлинното трептене на миниатюрните природни магнитчета.

--- Край на цитат ---

Този магнитен двигател, на магнитокалоричният ефект ли работи ? Ето магнитният хладилник: https://megavselena.bg/po-produktivna-hladilna-tehnika-s-magnitno-ohlazhdane/  Температурата от него може да се ползва за отопление, а студа за втечняване на газове, които да се ползват като допълнителен енергоизточник.

Радико:
Атос трудно пиша. Положението е същото и при сърцевините на електромагнитите и при двигатели и трафове. Разликата е само в температурата. Там съвсем умишлено се търсят материали с висока точка 800 и повече. Най високата която съм срещал е 900 гр.

Аtos:
Трафовете са друга работа, там се търси магнитна проницаемост, не магнитна възприемчивост, но...разбрах те.

Радико:

--- Цитат на: Entalpii в Ноември 28, 2018, 02:08:58 pm ---Имате предвид, че може да се охлажда с ферорезонанс или подвижни магнитни полета?

--- Край на цитат ---
Не не това имам в предвид а това, че всички магнитни материали при определена температура престават да са магнитни материали. В това число и кислорода.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия