Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
Диаграми на взаимодействие между магнити
dmitarp:
Bat_Vanko, това означава ли, че може да обърнеш задачата, т.е. да направиш диаграма, която би ти позволила да имаш непрекъснат процес на въртене, и после да направиш такава комбинация от магнити ( или такъв магнит), която да изпълни диаграмата. Дали една такава обратна задача ще бъде решима?
Bat_Vanko:
atos, донякъде си прав, но само донякъде. За да започнеш да пишеш програми не е необходимо да познаваш принципа на комутация в ядрото на процесора. Такава всеобхватност на знанието е невъзможна за никой човек.
За да работи един магнитен двигател е достатъчно работата при приближаване да бъде по-малка от работата при отдалечаване на два магнита или група магнити. Изобщо не е необходимо да се познават в дълбочина принципите на възникване на магнитното поле нито неговата същина. Целта на тези първоначални опити беше да се докаже може ли да бъде изпълнено това условие и кои са факторите които влияят. При това беше постигнато съотношение на работата по приближаване към тази на отдалечаване от 1.24 до 1.28 (за различните опити), което е напълно достатъчно за да се приеме принципната възможност за построяване на магнитен мотор за възможна.
С направата на стенда и публикуване на резултатите от опитите, аз спестих много работа, но оставям изводите на тези които се интересуват от това.
Да dmitarp, точно тази е идеята. Когато имаме някаква необходима диаграма на работата, така да се раздели тя на различни съставни диаграми, че всяка една от тях да бъде отъждествена от съответният елемент с определена форма, размери и разстояние. Наистина задачата е много сложна и иска много опити за създаване на необходимата база данни. Но за по простите форми на магнитите може да бъде приложено сравнително лесно. Аз лично мисля че магнити с по особени форми ще изпълняват по-добре условието за разлика в работата.
Успех!
Аtos:
Не ме разбирайте погрешно само...не отричам възможността да се реализира разлика между "вход и изход".
Казвам, че това е директно, грубо противопоставяне на сили и...по-голямата преодолява по-малката, разликата само ни е в +.
Прилагаме 1000 нютона, тя преодолява насрещната от 900 нютона и имаме разлика +100 нютона (примерно).
То е както се противопоставя реактивната тяга на ракета срещу гравитацията (огромен преразход на енергия), вместо да се търси начин за пренасочването на самата гравитация.
Да, на тоя етап сме на това аборигенско ниво, ясно е на всички, но това не пречи да се търсят начини за евентуална манипулация на магнитните полета. Едно сериозно разбиране на процеса би ни помогнало в подобно начинание.
Bat_Vanko:
atos, това което искаш звучи така: От днес преставаме да бъдем аборигени и от утре ставаме богоравни. Много красиво звучи, но изобщо не е вярно. За да опознаем магнитните полета, без дори да постигнем познанието на високоразвитите същества, трябват много опити и разсъждения ВЪРХУ тях. Но като гледам колко хора са се юрнали да работят в тази сфера и да споделят резултати, съм оптимист че това ще стане в рамките на този век.
Така че дай да караме стъпка по стъпка, пък тогава ако е писано може да направим качествен скок.
Аtos:
Не съм казал, че го искам, но не пречи да се надявам... ;D
Както и не пречи, работейки по нещо, да си мисля и за друго.
Сещам се за оня игрален филм, в който се разказваше за откривателя на инсулина (не помня как се казваше).
Този човек нямаше медицинско образование, но...синът му беше болен от нелечимия тогава диабет.
И той стигна до противопоставяне 50:50 в един момент (докъдето стигаме и тук заради ефектът на Ленц), и само нестандартното мислене му помогна за прозрение в един момент.
Та...наистина не се знае от коя трънка...и кога?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия