Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
Направи си сам магнитен генератор
krasias:
Nizo, няма да стане DC генератор, пак ще си е AC генератор. Когато магнита навлезе в намотката имаш първия полупериод на синусоидата, когато магнита е по средата на намотката имаш преминаване през нулата. А когато магнита продължи от средата на намотката започва обратния полупериод, защото от другата страна намотката е на обратно.
Михаил Кузмов:
Майсторе, понеже не ми се пишат коментари, изгледай този клип който вероятно си гледал.
https://1drv.ms/v/s!ArVpX6buCswUgV5q2ybjbEv7rM_U
Освен че пиша и давам съвети, аз съм проверил на практика тези неща и още повече, видял съм ги!
После, ако няма разбиране ще поясня!
krasias, приемаш ли една поправка? От другата страна намотката не е на обратно а магнитните силови линии влизат и излизат на обратно.
krasias:
Бат Мишо, намотката по естествен път при навиването, посоката на проводниците от двете рамена на намотката е противоположна.
Михаил Кузмов:
Да но тока няма да си промени посоката ако магнитното поле не си промени своята чрез въртенето. Както и да е! Това са подробности. Ще имаме положителен и отрицателен полупериод при всички схеми на вързване стига да няма объркано поставени бобини и грешно свързани начала и краища.
От друга страна, варианта еднопосочно поставени магнити опростява нещата. А крайният резултат е един и същ.
Сега мнението ми относно екранирането. Външен екран ще причини деформиране на магнитното поле. Не е ясно дали това ще се отрази на вътрешна страна. Ако и там има деформация ще се наруши перпендикулярността м/у магнитни силови линии и намотките. При това положение ще имаме влошена ефективност на генериране.
Аз препоръчвам ПРИХВАЩАНЕ на външните полета с бобини. Така като се вижда от последното ми видео. Независимо че това е алтернатива на Бедини, принципа е идентичен. Виждате генерираното напрежение само от крайните бобини което този път не преминава през грец. От това следва че подходящо свързване на трите бобини ще повиши еф. на генериране понеже няма да въртим за тоя дето духа, външните магнитни полета. Също, ще намали вътрешното съпротивление на генератора, като източник на енергия, от което следва че ще можем да дръпнем по голям ток.
Останете със здраве!!
Vetap:
Майсторе,
Щом вече си опрял до генератор, работата е сериозна и е много напред. В тубата има доста конструкции на генератори за вертикални вятърни турбини. Идеята почти на всички е: Три диска, централният носи бобините, двата останали магнитите. Магнитите са ориентирани с разноименните си полюси ( на привличане) Бобините ( без метална сърцевина) обикновено са свързани по три - фазна схема и напрежението, получено от генератора се изправя от три фазен изправител. Това е класиката. Имах някъде даже чертежи. Ако имаш нужда, ще потърся. До колкото разбирам, искаш да правиш нещо, подобно на Бединка. Тогава вероятно ще трябва да помислиш за бобини с феромагнитна сърцевина и да промениш конфигурацията им, така че да получиш импулси.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия