Справочници, схемотехника, теория > Компютри, мрежи, freeware софтуер, операционни системи и др.

Проблем с TOSHIBA NB 250 (Лаптоп)

<< < (2/2)

lpoik:
VeleV-Благодаря за информацията,но не знам каква е тази жива дистрибуциа на линукс.Може ли по просто да ми обясниш,не съм много на ясно с тази техника.

juliang:

--- Цитат на: lpoik в Септември 23, 2017, 06:13:35 pm ---VeleV-Благодаря за информацията,но не знам каква е тази жива дистрибуциа на линукс.Може ли по просто да ми обясниш,не съм много на ясно с тази техника.

--- Край на цитат ---
Това е дистрибуция, която не е необходимо да се инсталира. Записва се на DVD или флашка и компютъра се стартира направо от там. Потребителят получава напълно работеща операционна система (с някои ограничения), без да се налага да се форматира хард диска на компютъра или да се трие/записва нещо по него. Много полезно когато искаш просто да видиш дали някоя дистрибуция ти върши работа (или дори само как изглежда), или за спасяване на файлове от диск който не иска да зареди инсталираната на него операционна система.

Примерно това: https://www.debian.org/CD/live/

lpoik:
juliang-Благодаря ти,но аз сам няма да се оправя трябва специалист да го види.

lpoik:
juliang-Здравей,направих опит и инсталирах тази дистрибуция Убунто,но при инсталацията не видях опция да го кача на флашка и то се инсталира като втора ОС-ма.Сега при стартиране на лаптопа ме пита коя ОС-ма да стартира.При стартиране на убунто има опция за проверка на звука,при проверката отначало има звук,но след една,две минути се губи.Дефекта за мен не е от ОС-ма,но сега не знам как да го махна това убунто(как да го деинсталирам).Благодаря.

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия