Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Извличане на алкохола от тинктура

<< < (5/13) > >>

EDM electronics:
Интересни предложения давате, колеги! Всички изглежда ще свършат работа. Обаче най-ми допадна предложението на PyroVeso, най-лесно е за реализация. Даже ми прилича на инкубатор на яйца. Ще ползвам някаква чинийка за съд за изпарение. Ако концентрацията стане в доста тънък слой, вместо да стържа по съда, направо ще сложа готовия крем и той ще обере и разтвори концентрата в себе си. За кутия, кашончето е наистина добро решение, защото е добра изолация и няма да се налага допълнителна такава.
Ще го направя това нещо, няма да ми отнеме много време.

EDM electronics:
PyroVeso, дойде ми на ум от мързел, не мога ли да ползвам за изпарение уред за сушене на плодове? Мисля, че това което описа ти е нещо такова. По-евтино ще ми излезе да си го купя готов, отколкото да го правя, а и ще си суша на него плодове за зимата.  ;)  http://appliances.market.dir.bg/product/pid384881/sid13/neo-fdr-250

krasias:
EDM electronics, с тая сушилня сигурно ще стане само трябва да поставиш тавичката с тинктурата в някоя от по горните тави. В тая сушилня отдолу има нагревател 250W,термостат и вентилатор който обдухва нагревателя та винаги отдолу е по топло. Имам два броя от същия модел сушилни, за плодове вършат чудесна работа, ползвам ги повече от 10 години. Имат само един проблем след 2-3 години се налага да се раздвижва вентилатора че спира да върти, но това се оправя лесно.

Радико:
Сега през лятото бяха модерни едни системи от маркучета и дюзи разпрашаващи вода за охлаждане. идеалният вариант е за случаят щом не те интересуват летливитв фракции. Ако вече са ги прибрали от магазините заради сезона вземи някакъв инхалатор от най близката аптека и си готов. Така ще можеш да изпариш и част от водата освен спирта, ако е необходимо разбира се. Въпрос на настройки.

EDM electronics:
krasias, сега ако кажеш и как се сушат тези плодове, в смисъл потапят ли се в захар за консервант или не, равен няма да имаш? Все се канех от години да купувам такъв уред, ама тя къщата пълна, само той ми липсваше, но ето, дойде му времето и не него.

Радико, нещо не те разбрах? Тези маркучи дето разпръскват вода или са с помпа или са ултразвукови, как така ще сложа тинктурата и ще се отдели спирта и водата, а разтворената субстанция няма да излети с нея? Уреда за инхалации е същата работа, нещо не схващам? Иначе на  Лидъла в тоя  сезон пускаха хубави инхалатори с ултразвук.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия