Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Извличане на алкохола от тинктура
EDM electronics:
--- Цитат на: angelmr в Ноември 23, 2017, 02:11:03 pm ---Едно концентриране на водна баня би свършило работа. А ако имате пожарогасител да пуснете слаб поток от СО2 срещу разтвора докато кипи, ще редуцирате значително възможността за окисление на извлека.
--- Край на цитат ---
Какво имаш предвид на водна баня? Запарване с пара, накисване, какво? После как предлагаш да се концентрира водния извлек? Ако ще кипи разтвора, то температурата отива над 100 гр/С. Аргон вместо СО2 става ли?
svetlio760:
Това съм го правил безброй пъти- само ароматните билки изчезват при възвирането на спирта в това число влизат жълтия кантарион и ментата например. Повечето билки си остават там, но не бива да го изчакваш твърде много- сваляш го от котлона когато стане гъста емулсия- гарантирано е че спирта е изпарен. А може и както го говорят другите, ако да речем в отворена фурна нагласена на най- ниските градуси сложиш вентилатор, или най- просто поставяш съда с билката и спирта на духалката и тя издухва спирта с горещ въздух.
svetlio760:
Всички билки се варят по 3-4 минути във вода, а тя ври на 100 градуса. Следователно всяка билка, която може да става на обикновен чай, може да мине през врящият спирт без да се повреди или изпари напълно.
angelmr:
--- Цитат на: EDM electronics в Ноември 23, 2017, 04:07:13 pm ---Какво имаш предвид на водна баня? Запарване с пара, накисване, какво? После как предлагаш да се концентрира водния извлек? Ако ще кипи разтвора, то температурата отива над 100 гр/С. Аргон вместо СО2 става ли?
--- Край на цитат ---
Съда в който се намира екстракта се поставя в по-голям съд пълен с вода, която се загрява на котлон до кипене. Целта е да се постигне плавно и равномерно повишаване на температурата, без тя да превиши 100°С.
svetlio760:
Доста първак съм изхабил по тея екстракти, които си изкарвам и доста спирт съм купил от аптеките а после изпарил. Получава се! Обикновено след като оставя билката седмица две в спирта, го изпарявам, като след като заври вадя билката от него. После извадената билка я слагам във вода и правя същото- оставям водата да заври, ври 10 минути и вадя билката. После оставям водата да изври подобно на спирта и добавям към първата тинктура. Става трепач. Чувал съм и да се залива билката с течен азот, да се натрошава и да се слага малко мед да спои и да се гълта по- лесно, но не съм го правил.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия