EDM electronics, приеми личните ми извинения. Не бих искал да се конфронтирам с теб, но ...........
А дали е по-опасна от метан, не мога да кажа, все пак батериите не избухват.
Напротив, гаси се единствено с вода
Признавам, не ми беше известно, че има такива титаний-литий-йон батерии и вече се продават. Признавам също, че не познавам всеки модел на Тесла, особено Model S, приеми че не съм говорил за този модел.
Чета обаче и аз твоите бисери, как литий-йон батериите не избухвали и се гасяли с вода. При мен с годините са избухвали 2 батерии и взрива е изключително силен и разрушителен, а каквото остане от батерията гори. Не случайно литиевите батерии не ги транспортират с гражданските самолети, защото се взривяват и горят.
Не съм гасил горяща батерия, но доколкото ми е известно лития гори и под вода, като натрия и си мисля, че гасенето ще е с СО2, а не с вода.
Ако четеш новини, често съобщават за взривени и самозапалени литиеви-батерии,ено н и за много изгорели Тесли, дори на една изгоря и собственика й. Скоро пак четох за запалена Тесла, гасяли ги със специални пожарогасители, не с вода.
Другото дето си писал, само си казал онова, което аз съм спестил, предполагайки, че е известно на всеки, кои батерии какви предимства и недостатъци имат. Обобщено съм изразил мнение, кои са лидери по общите критерии. Гледам и твоето мнение не е по-различно.
Та "вярвам ти", че не искаш да се конфронтираш, но пишеш неверни неща. А по отношение на моите "бисери" в темата за трифазните мотори, вместо да подмяташ, там директно ме репликирай, кажи с кое не си съгласен, кое не е вярно.