Справочници, схемотехника, теория > Компютри, мрежи, freeware софтуер, операционни системи и др.

Intel Management Engine Critical Firmware Update (фикс)

<< < (4/6) > >>

Радико:
И пак повтарям въпроса ЗАЩО?
ЗАЩО ако паролата ми не е от типа:
qwerty@qwerty#qwerty никой сайт не иска да ме регистрира а пък паролата за достъп до парите ми е от типа 1234 и се свежда едва до 9999 варианта.
Добавям паролата за "Мазето" и други подобни сайтове е със 6 на степен 88 варианта
Атос, тези дупки са мисля от времето на първия "Атлон" на АМД защото тогава измислиха алгоритъма за изпреварващи операции, а мисля, че реални апетити към използването им са отскоро. Откакто направиха така, че помощни приложения от шести или седми ред като джава или джаваскрипт да имат директен достъп до паметта като че ли са от първи или втори ред.

Аtos:
"реални апетити" от потребители, не от създатели, мисля?

Ами...щото на никой не му пука за парите ти... ;D ;D ;D ;D

Радико:

--- Цитат ---Защо е нужно да ни "чипосват", след като всеки с охота носи непрестанно мобилния си телефон?
Да, нищо не е случайно...
--- Край на цитат ---
Вчера във чта стана дума за биткойни и други криптовалути и колко случайни и безперспективни били, ноо
Ние и сега носим с охота смартфоните си, а какво ще стане когато и парите ни са в тези устройства. Май май приказките за чипосването са с цел отклоняване на вниманието от ролята на смартфоните  ;D ;D ;D

juliang:

--- Цитат на: atos в Януари 07, 2018, 07:27:00 pm ---Защо не е така популярно името на човека, изобретил първият микропроцесор?
Това не са земни технологии, разбира се и вкарването им в масовото производство е на чисто папагалски принцип!
Представете си откога се произвеждат компютърни процесори и...чак сега са "отчели критична дупка в сигурността"...? Просто вече са отчели известни успехи в разучаването на устройствата, които произвеждат...

--- Край на цитат ---
Просто първия процесор не е бил революционна, а еволюционна стъпка. А приноса на Джон Атанасов е силно преувеличен, поне по мое мнение.
Съвременния процесор е изключително сложно устройство, и вероятно има и други дупки, които все още не са открити. Същото е и с операционните системи - в милиони редове код със сигурност има десетки пропуски. Въпрос на време е да се открият и е въпрос на късмет дали първо ще се открият от недоброжелатели или от създателите на продукта.

--- Цитат на: Радико в Януари 07, 2018, 07:38:16 pm ---И пак повтарям въпроса ЗАЩО?
ЗАЩО ако паролата ми не е от типа:
qwerty@qwerty#qwerty никой сайт не иска да ме регистрира а пък паролата за достъп до парите ми е от типа 1234 и се свежда едва до 9999 варианта.
Добавям паролата за "Мазето" и други подобни сайтове е със 6 на степен 88 варианта
Атос, тези дупки са мисля от времето на първия "Атлон" на АМД защото тогава измислиха алгоритъма за изпреварващи операции, а мисля, че реални апетити към използването им са отскоро. Откакто направиха така, че помощни приложения от шести или седми ред като джава или джаваскрипт да имат директен достъп до паметта като че ли са от първи или втори ред.

--- Край на цитат ---
Банкомата ще ти прибере картата след 3-я грешен опит, докато паролата можеш да я налучкваш практически неограничено.
Джаваскрипт няма достъп до програмната част на компютъра - всичко минава през браузъра или Node.js сървъра. Джава също е доста ограничена от JRE интерпретатора. Така че специално тези езици могат доста лесно да бъдат ограничени с кръпки в съответните среди където се изпълняват.
Но при другите езици които се компилират до машинен код нещата да доста по-сериозни и ... там няма лесен начин.

Радико:

--- Цитат ---Банкомата ще ти прибере картата след 3-я грешен опит, докато паролата можеш да я налучкваш практически неограничено.
--- Край на цитат ---
Това не е вярно за доста сайтове като "АБВ" "Феисбук" и доста други които блокират акаунта ти при три погрешни опита. за какво тогава тази сложна парола Може би по инерция, дали, или има друго нещо нещо психологическо и нещо улесняващо лошите момчета.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия