Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Изворна вода на Шаубергер

<< < (31/38) > >>

lz1jer:

--- Цитат на: dymelsoft в Февруари 04, 2018, 10:15:55 am ---П.П. не хвъряйте "официалната наука" на боклука преди изобщо да сте се запознали с нея.

--- Край на цитат ---

dymelsoft, това ми хареса, обобщи цялата тема  :)

Не съм съгласен с начина по, който е реализиран експеримента, по-точно - времевия мащаб. Няма как да е коректна разлика от една секунда, ако грешката при измерването е 1,2 или 3 секунди. То само да си преместиш показалеца и да натиснеш копчето на хронометъра ще отнеме една секунда. Според мен, трябва да се подбере по-подходящ мащаб на капилярните тръбички, скорост на протичане на реакциите във водата и измерване на времето.  Също ми се стори, че стъклото с капките е грапаво или поне така изглежда, това също не е коректно по отношение на явлението пълно мокрене и немокрене и.т.н. Изобщо не се учудвам, че получавате чудесни резултати с експерименти реализирани "на коляно" и при съмнителни обстоятелства. При търсене на някакво слабо взаимодействие или явление, което е на границата на способностите на измервателната апаратура, трябва да се отчетат всички грешки, а именно: грешка при определяне обема на водата, обема на веществото, което се разтваря, грешка при отчитане на температурата, грешка при отчитане нивото на кап. тръбичка, грешка при отчитане на времето, методика за определяне на повърхностното напрежение и т.н. Не съм уверен, че този експеримент може да се постави коректно в домашни условия, но това си е мое мнение.

MTM:
Температурата на двете води, трябва да е еднаква и тогава, да се ползват, като разтворител.

Филип:
Симпатяги  :)

hyparh:
Обобщение на случващото се в такива ситуации:

Вариант 1. Представя се лабораторен документ с промените, които настъпват с водата след обработка.

Реакция: "Ама документа няма печат... Каква е тая измислена фирма... Това е фалшификат..."

Вариант 2. С еднакви инструменти нагледно се представят големи разлики между контролната и обработена вода.

Реакция: "Ама това е в домашни условия, така не може..."

Колеги, има ли смисъл да се продължава по този начин? Аз не виждам такъв и викам всяка жаба (или "групичка") да си знае гьола. Според интересите си всеки е свободен да пише в подходяща тема без да обръща внимание на други теми, към които няма интерес или му се струват глупост. Така всички ще са доволни.

edin:
Предлагам на всички, следния опит с Па Куа на Тюрен. Както искате, така мерете, опитвайте, правете слепи тестове с дегустация на водата.
За целта разпечатайте това изображение на Па Куа. Залепете го с хартиено лепило за някаква плоскост, но не с тиксо и не го ламинирайте. Намерете си компас и ориентирайте Па куа-то, с числото 7 към северния магнитен полюс. След това налейте бутилка чешмяна вода и я оставете върху изображението за 45мин.
Филип ако желае, може да направи пак своите опити с тази вода. Успех!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия