Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Изворна вода на Шаубергер
Радико:
--- Цитат ---Изненада ме и това, че разлика с градус, градус и половина между двете чаши, държеше постоянно едната изпотена.
--- Край на цитат ---
Явно не си чел статията за четвъртото агрегатно състояние на водата "споменах го по горе" ако я беше чел нямаше да е изненада този факт.
Не случайно учените го наричат "агрегатно състояние" Преминаванто от едно в друго такова е фазов преход от първи род, тоест съпътстван е с поглъщане и отдаване на сравнително голямо количество енергия. Тези факти които посочваш означават, че има нестабилно преминаване от едното състояние в другото с последващо плано връщане обратно при което се абсорбира енергията отдадена при преминаване през тръбата. Получава се демек нещо като климатик.
nizo:
Edin, за да има смисъл един опит, а и за да се приеме за научен, той трябва първо да разграничава ясно, кога ефекта работи или не работи и второ, резултатите трябва да са видни и неоспорими за всички наблюдатели на експеримента. Кой е фактора, който да обозначи експеримента като потвърждаващ или отхвърлящ? Субективното мнение на човека? Лекарите когато тестват подобни неща, правят двойно слепи тестове, т.е. нито лекаря знае какво дава на пациента, нито пациента знае какво пие, само провеждащият експеримента може да тълкува данните.
Atos, ти да не би да насаждаш някаква атмосфера на анти-научност и догматичност във форума? Юлиян иска да се ползва научния метод за изследване на нещата! Много ясно, че ще пита 100 неща, защо този символ, защо тази линия, защо черно, а не червено, защото то това е науката, да отсееш реалните причини, от измислените такива.
Що за експеримент ни предлата Edin?!
--- Цитат ---За целта разпечатайте това изображение на Па Куа. Залепете го с хартиено лепило за някаква плоскост, но не с тиксо и не го ламинирайте. Намерете си компас и ориентирайте Па куа-то, с числото 7 към северния магнитен полюс. След това налейте бутилка чешмяна вода и я оставете върху изображението за 45мин.
Филип ако желае, може да направи пак своите опити с тази вода. Успех!
--- Край на цитат ---
Kaкво е твърдението? Какъв ефект трябва да наблюдаваме, ако изпълним тези неща? Какъв ефект потвърждава или отхвърля този експеримент? Кой ... аз ли да реша ефекта който да наблюдавам?
Интересно и накъде бие цирка на Edin! Който не е изпълнил експеримента му (без очертан ефект за изследване), то той не ги разбира нещата, той е прост и той не е напред с материала?
Добре ... изпълних експеримента! Резултати, ако въобще може да се говори за такива:
- водата не стана по-сладка
- водата не стана по-солена
- водата има нормален вкус
- водата няма по-особен мирис
- водата не промени цвета си
- водата не издаде звук
- водата не е светила (проверено в абсолютно тъмна стая)
... та, нека сега Еdin да каже, какво значи това? Да си призная, не се чувствам особенно напреднал в материала, правейки такива експерименти.
Относно Филип и резултатите му. Промяна на температурата е естествено да има, защото метала охлажда водата, та това си е чист радиатор. Мдаа, чудесно господа, колко магия, колко оргон. Пийте една студена вода, дето се вика.
Аtos:
Ок, nizo, вярно е, че edin, не конкретизира очаквани резултати в този експеримент. Мисля, че го прави точно с цел да се избегне субективния фактор - когато очакваш точно определен ефект, лесно е да си внушиш, че се е появил (или, че липсва - въпрос на предварителна нагласа).
Промяна в химическите свойства не може да има, идеята е друга.
За да бъде засечен резултат от подобен експеримент, би следвало да се провери как действа тази вода на растения или бактериални култури (което едва ли си включил в научния подход). Тъй като няма измислени уреди за отчитане на въпросните промени, развитието на живи клетки би било най-коректен показател.
Филип:
Радико,
Изчетох внимателно темата преди да пиша за първи път :) Четох и информацията от линка ти :)
Добре съм запознат с фазовите преходи и превръщанията на доста вещества, включително и водата :)
Имам си и собственото обяснение какви промени, как и защо се осъществяват във водата (иначе нямаше да съм българин ;D )
Не ги пиша, защото не желая да навлизам в спор заради спора - за всяка информация си има място и хора :)
--- Цитат на: nizo в Февруари 06, 2018, 12:14:09 am ---Относно Филип и резултатите му. Промяна на температурата е естествено да има, защото метала охлажда водата, та това си е чист радиатор. Мдаа, чудесно господа, колко магия, колко оргон. Пийте една студена вода, дето се вика.
--- Край на цитат ---
Само за информация :) Същата студена вода мога да пия и през лятото ;D - демек ефект на охлаждане съществува и когато тръбата е загрята от външната температура.
valex,
Ще направя и такъв опит, когато се стопли с видео. Вече съм го правил с 10 литрови бутилки от хидрофора - с тръба и без, така че и при ниското налягане от отворен съд при такъв опит - съм сигурен какво ще покаже.
...И само за инфо, че тук става въпрос само за този специфичен случай с тръбата :) Работя и по други неща, показани от Шаубергер. Ползвам ги само като идея, а не се стремя да ги репликирам. Когато са ясни принципите на случване - могат да се правят и ред други неща. :)
Лек ден! :)
edin:
Конкретно с пловдивска вода, направих три слепи теста. Трима човека опитаха водата, без да знаят че съм я обработвал. Мнението беше, че има вкус на вода от извор на къра. Необработената чешмяна вода в Пловдив е доста гадничка на вкус. Обработената определено стана различна и с по-добър вкус.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия