Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Изворна вода на Шаубергер

<< < (7/38) > >>

az_skeleta:
Atos До колкото знам алуминия не е добър вариант, особено ако водата ще е за пиене.

caduceus:
Пропуснах да отбележа също, че промяната на течението на 180 градуса при тръбите на Филип може да е оправдана за да се спести място /стават дълги и неудобни за монтаж/, но лично аз смятам, че така голяма част от полезния ефект изчезва.
За да направите сравнение, прилагам малко снимки от едно време на мои вихрови тръби, направени от стъклоплат или маджун-заварка по технологията ми с восъчни стопяеми матрици. Както и една скица на оригинална имплозионна тръба на Шаубергер, за модел.
Някъде бях дал тази домашна технология - ако има интерес, ще издиря описанието за който иска да прави нещата лично и да експериментира /за да не открива топлата вода пак :) /

Аtos:
Ок, само не ми е ясно, защо при двата случая има обратна посока на завихряне?

http://prikachi.com/images.php?f=images/327/5014327M.jpg

caduceus:
Няма нищо обратно, пластините въртят водата по часовниковата стрелка в маркуча, а самият той се върти надясно от гледна точка на посоката вход-изход. Това, разбира се е силно компромисен модел, защото нито маркучът е конусообразен, нито спиралата която описва е такава, сечението му не е с профила на Виктор Ш., а също така няма медна сплав която да катализира процеса /само вложките/. Но като за направено с подръчни средства за 5 мин., това е варианта :) От почти нищо - нещо, което все пак работи и всеки може да го ползва за поливане на зеленчукова градина или др. подобна цел. Просто пробвай и виж.
Относно някои от другите ми тръби на снимките - те имат различна цел, защото при смяна на посока на въртене на спиралата или профила, могат да се ползват не за синтез, а за разграждане - например за получаване на емулсия от трудно смесваеми по принцип вещества като гориво и вода ;) или други подобни. Виж патента на Ш. в който е показан профила, както и формите на тръбите в различните случаи /синтез или обратното/.
Поздрави!

rumen21:
можеш ли да опишеш процеса на катализация , предизвикана от медта ....  с каква скорост се движи водата, в даден момент от време,  какво се случва и накрая какво се получава . Ако можеш да използваш и по научни термини и средства, още по-добре .

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия