Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Изворна вода на Шаубергер

<< < (11/38) > >>

juliang:

--- Цитат на: MTM в Януари 25, 2018, 09:29:37 pm ---Едно не разбрах, как може да се използват медни тръби,след като медта е толкова отровна. Все едно да си солиш ястието със син камък.

--- Край на цитат ---

https://bg-maistor.com/otoplenie/medni-trabi-fitingi
https://www.tashev-galving.com/200259-20-1/0/%D0%A4%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B3%D0%B8+%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8

Има и още, и още ...

Медта е един от най-добрите материали за изграждане на водопроводни инсталации. Единствено цената е пречка те да се ползват много по-масово.

И реално погледнато ... чистата мед няма никакъв контакт с водата. До няколко дни след производството на тръбата повърхността й се покрива с т.нар. патина - изключително устойчиво съединение на медта което я предпазва от по-нататъшно окисление.

А самата мед не е токсична. Не повече от стоманата или цинка, които се ползваха за водопровод само до преди няколко години, преди ПВЦ-то да навлезе масово.

MTM:
Не ща да споря. Двадесет години се занимавах с патини, метали и подобни. Така, че интернет няма да ме излъже.

az_skeleta:
МТМ, според тебе колко мед може да смъкне водата като преминава през тръбата. Аз я ползвам 3 години и по твоята логика вече трябва да е поизтаняла. В началото от моята наистина излизаха фини медни стружки, които забелязвах по теракота и не можеха да се измият. Но това го отдадох на това че все пак е рязана, огъвана и запоявана тръбата. Отдавна вече нищо не се вижда(най вероятно има, но са твърде малко). А и аз все пак ги препоръчах за къпане(външно все пак).

А може ли да споделиш рецептата за косопад че от годни ме натиска молеца.

mito_kupona:
     Не съм спец, нито химик, но искам да направя само една констатация. В Мадрид в центъра и по-старите квартали все още има водопроводи вътре в жилищните сгради от олово и по тях тече питейната вода. Но това не пречи на испанците да живеят по 90 и повече години. Останалите водопроводи, са от медни тръби, а вече в новото строителство от преди 10-15 години, някъде, но не навсякъде се използват пластмасови тръби тип „опонор“ или алуминии плюс пластмаса „тетрапак“ и други подобни, но не съм виждал ПВЦ тръби, като тези в България. ПВЦ тръби се използват само за отводняване. Направило ми е впечатление, че почти всички стари баби, са почти плешиви, а за мъжете, колко кубета има да не говорим и то много млади хора. Не знам дали това, са някакви ефекти от тези оловни и медни тръби или е от самата вода.
   От стар испански водопроводчик знам, че живота на медните водопроводи е 100 години, ако се почиства киселината, която се използва преди заварката. След, като се завари тръбата и съответния детаил, мястото около заварката трябва да се почисти с мокър парцал, ако не се почисти живота на тръбопровода се скъсява с 50 години, защото окисите, които се получават започват да разяждат тръбата.

MTM:
В аптеките се продава корен от Чемерика. Купуваш си екстракт и мажеш, по описанието на етикета. След 5,6 шишета, няма да имаш молци😉 Ако не си в напреднал стадии ще ти израстне коса.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия