Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Изворна вода на Шаубергер
EDM electronics:
Колеги, тази сутрин отидох в офиса на ЕКОНТ с надеждата някой да ми е изпратил макарона на Шаубергер, но уви, развалих си настроението още от сутринта, не се оправдаха очакванията ми. :D
Гледам темата започнала да се измества в ляво и дясно. Да напомня, тук става въпрос, дали макарона на Шаубергер пречиства така водата, че тя става, като изворна, а не кои са най-добрите водопроводни тръби. Моля ви не измествайте фокуса на темата, че оргончиците се измъкват по терлички. :D
От изложеното до тук, ведно с направените основателни възражения, разбирам, че те такова животно не съществува. Това разби мита за извънземния характер на шаубергеровите щуротии, станали известни не от официалната наука, а от Интернет.
И все още тая последни надежди някой да ме убеди в обратното, като ми покаже или ми даде аз да покажа, как макарона на Шаубергер прави водата изворна - чисти варовик, примеси, химия, бактерии и т.н. Оправдания от рода, че някой троли и пречи на работата на някой, не се приемат. Когато споделяш публично се предполага, както някой да е солидарен с мнението ти, но и друг да възрази, и тогава трябва да си готов да докажеш тезата си, в противен случай се превръщаш в празнодумец, да не кажа и нещо повече, ако търгуваш с измишльотини по темата. Който не понася възражения, го съветвам да общува сам със себе си, така никой и нищо няма да го безпокои.
Експериментаторите, къде сте, защо не експериментирате по въпроса?
Аз иначе съм готов да ви покажа експеримент, как от кална и заразена от блато вода в която има и бактерии, се превръща в изворна след преминаването й през филтърна кана - това е доказано, то работи и се продава навсякъде.
Някой ще има ли смелостта да пие вода от блато, която бъка от бактерии, прекарана през макарона на Шаубергер, кой? :D
Поздрави! :D
Maistora52:
Ура-а! - има спор!
Включвам се и аз, не че ще кажа нещо кой знае какво, но просто така, заради спора...
Еуджениус! - Евала! - ти си най-великият разбивач на тролове, зомбита и пр. вкл„ и на някои малко или повече заблудени, или заблуждаващи Иноватори.
Не подкрепям тезата ти за вихрите създавани в тръбите на Ш! - такива ИМА и те имат своето приложение... под въпрос е, че ние твърде "на едро" отхвърляме това, което е постигнато в съответни лаборатории и институти, но не добило гласност, поради една или друга причина.
Не подкрепям и тезата на Оргончиците, че получената на изхода вода е това, което твърдят. Ако някой увлечен в спора, случайно е казал, че има и "пречистване" на водата - такова каквото ти очакваш - явно се е пресилил. По-скоро е имал предвид "промяна" на водата, или нещо подобно.
Във всеки случай, аз също съм скептик относно някои радиестезични "резултати", защото разстоянието от "заклетите радиестезисти" (в това число и самият Тюрен) до заклетите "наукофили", пък били те и професори, е с дебелината на косъм.
Проблемът за мен е пределно видим - що се отнася до това "разстояние" - но това са вече конспиративни предположения.
hyparh:
Основната роля на тези тръби е чрез имплозионно завихряне да енергетизира водата, поради което се променя и клъстерната структура, а оттам и някои нейни свойства. И да - става въпрос точно за оргон/меки електрони (биоелектричество) които се натрупват в структурата на водата от околната среда и които са полезни за организма.
Тези тръби не са предназначени за тотално изчистване на мръсна вода (такава с разни в-ва в нея). При достатъчно налягане свойствата на водата могат да се променят до степен, че действително да започне да разгражда/дезинтегрира част от нечистотиите, но далеч не всички. Вероятно има начин да се изготви подобна тръба, която на имплозионен вихров принцип да чисти всичко, но ще трябва значително подобрение в конструкцията и състава (точно определени метали с точно определената форма и подредба), както и огромно налягане на входа, непостижимо за един обикновен душ.
Аз не се занимавам с изработка на такива тръби, имам само една за лично ползване, тъй че ако някой толкова иска по Еконт, нека се обърне към Филип :) А при желание може и сам да си изработи, инструкции има.
Колкото до формата... Аз си мисля, че форма на рог е само загуба на пространство (и налягане). Достатъчно е просто тръбата да е с капковиден профил, леко усукване по цялата й дължина, както и постепенно стеснение към изхода - напълно достатъчно за качествено завихряне без убиване на скоростта.
valex:
Преди години исках да си купя подобно устройство https://markita.net/filtar-za-voda-kalzit-12-za-bojler.html , но за да работи му трябва определен дебит (скорост) на водата и това не ме устройваше. Произвежда се в Русе и има и интернет подобни.
Принципа е ясен така и ефектите върху водата би могло да се получат и с други форми на устройството.
Искам да кажа, че с просто протичане на вода през нещо може да се променят свойствата й. И хората го правят и има някаква научна обосновка.
Тук има коментар за него.
https://forum.napravisam.bg/viewtopic.php?f=22&t=26743&start=20
Аtos:
--- Цитат на: hyparh в Януари 26, 2018, 11:42:27 am ---Основната роля на тези тръби е чрез имплозионно завихряне да енергетизира водата, поради което се променя и клъстерната структура, а оттам и някои нейни свойства......
.................................................................
Тези тръби не са предназначени за тотално изчистване на мръсна вода (такава с разни в-ва в нея). При достатъчно налягане свойствата на водата могат да се променят до степен, че действително да започне да разгражда/дезинтегрира част от нечистотиите, но далеч не всички. Вероятно има начин да се изготви подобна тръба, която на имплозионен вихров принцип да чисти всичко, но ще трябва значително подобрение в конструкцията и състава (точно определени метали с точно определената форма и подредба), както и огромно налягане на входа, непостижимо за един обикновен душ.
...............................................................
--- Край на цитат ---
Обяснението на Хипарх е повече от изчерпателно!
Филтрация и зареждане на водата са съвсем различни неща!
Винаги е по-добре да се зареди филтрирана вода, особено ако е за пиене!
А в някои случаи, заредената вода се самофилтрира чрез утаяване, но за това е нужно време и не бива да се разчита на зареждането за този процес! Зареждането на водата няма за цел пречистването и от примеси, то е допълнителен ефект, а не цел!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия