Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

KANGEN вода

<< < (3/10) > >>

PyroVeso:
Вкъщи сме с това от няколко години.
Водата има чудесен свеж вкус, който по нищо не се различава от изворната вода от Плана, която ходех да си наливам преди това.

Порите на нуклепор-мембраната са толкова фини, че пропускат САМО водните молекули, и то една по една, така че никакви структури, памет, негативна информация и т.н. няма как да проникнат. Да не говорим за тежки метали, органични молекули, бактерии, вируси и т.н.

Песъчинките в бъбреците ми изчезнаха за около 6 месеца с нея. Вкъщи никой няма киселини, камъни насам-натам, стомашни проблеми или неща от сорта.

Ако на някого му се струва скъпо, да си сметне колко пари би дал годишно за минерална вода, или съответно гориво и време, ако си кара изворна отнякъде. За мъкненето да не говорим... На това филтрите са му 60 лв. годишно, а самата установка може да се вземе с намаление поне 15-20% по Коледа.

Преди (10-15 години) съм виждал подобни апарати по лабораториите, но струваха 2500-3000 лв. Тази е с домашно предназначение, разработка на Полската Академия на Науките. Поради това предпоследният патрон е зеолитен, придаващ на водата необходимите и най-благоприятни за човешкия организъм pH и минерален състав.

Монтира се под мивката в кухнята, а отгоре се извежда втора малка чешмичка с две кранчета, като от едното тече вода веднага след осмотичната мембрана, а от другото - питейна, минала през зеолита.

Един приятел пък си взе, понеже ракията му помътняваше ако я предобри като градуси и се налагаше да я поразреди с малко вода. Откакто е с инсталацията няма подобни оплаквания.

Понеже температурата на водата от резервоарчето лятото не ме кефи, съм му направил фибранов кожух, през който е боднато едно пелтие с 2 вентилаторчета и терморегулатор. Така държи температура винаги 10'С - хем да не те боли гърлото от нея, хем да е винаги приятно студена.

Наздраве! И горещо препоръчвам...

balabanoff:
Колко хиляди ви струва това удоволствие? Колко струват филтрите?

PyroVeso:
Взел съм го за 325 лв. (края на 2013 г.), филтрите са 60-80 лв. годишно, в зависимост дали си взимаш обикновени или подобрени и колко често ги сменяш. До сега ми е излязло под 700 лв. за 4 години и половина, значи 150-160 лв. за година (~13 лв. на месец). На 10-тата година може би ще го сменя. Тогава ще ми е излязло 325 + (10 х 70) = 1025 / 10 ~ 100 лв./година или около 8,60 лв. на месец...

В сайта има всичко - принцип на действие, кои са отделните модули и за какво служат, цени на филтри и колко често се сменят (аз го правя 2 пъти за година и половина, веднъж "малка" и веднъж "голяма" смяна, става за 10 минути и това е всичко. Мембраната засега държи екстра.)

edin:
Най-хубавата вода е "зелената", но установката е към 1100лв. Брилянтната работа на Тюрен. Прави чудеса.

balabanoff:

--- Цитат на: edin в Август 12, 2018, 05:47:40 pm ---Най-хубавата вода е "зелената", но установката е към 1100лв. Брилянтната работа на Тюрен. Прави чудеса.

--- Край на цитат ---
Дайте някаква връзка за повече информация, или поне името на английски?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия