krasias, Бългаприя е територия на сблъсък на интереси на велики държави/сили. Наивно би било да се мисли, че Русия няма интереси тук и не само тук, а на територията на бившия СИВ. Не ми се влиза в подробности защо. Но Русия няма влияние над официалните власти в страната. Още Горбачов ни предаде доброволно и без пари на САЩ. Така че тук се разпореждат американците, правят си бази, командват, въобще правят си всичко каквото си искат, каквито планове са си поставили. Ние не сме интересни за тях, просто сме територия и косвена жертва. Боли ги щепсала американците за нашите права, интереси и демокрации.
Но руснаците също имат влияние, та като не могат да имат официалната власт, ще имат неофициалната - т.е. тяхното влияние е концентрирано върху сенчестия бизнес. Тях също не ги интересува българския просперитет или икономика, те просто си водят борбата с противника с всякакви сили и средства. Това е.
Ако беше обратното, нямаше да спрат нашите управници знаете от двете най-големи парламентарни групи газовия поток, че да го вземе Турция, а сега е спрян и Балкански поток. Пак няма да навлизам в подробности и конкретики, защото не може да се коментират във форума вътрешнополитически и междупартийни отношения, а впрочем мен не ме и интересуват особено. Интересувам се само от геополитика.