Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.

Автономно захранване за малка мощност с PV панел - Power Bank

<< < (3/5) > >>

lz1jer:
   Днес имах възможност да изпробвам нов модел toner-transfer хартия, която открих в ebay. Досега съм работил само с прозрачно фолио за шрайбпроектор, новата хартия ми харесва повече, резултатите са чудесни. Приготвих разширителна платка за ADS1015 заедно с входните делители на напрежение. Двете платки са свързани с десет пинов рейков съединител, за да може АЦП-то да се изважда при авария или да се ползва за други проекти.

Vetap:
lz1jer,
Поздрави за това, което си направил и за споделянето. Най - после нещо по същество във форума. Моля те, дай малко повече информация за хартията - чудо. Последните ми експерименти бяха с хартия от рекламни списания. "Евтино и сърдито", както казват братята руснаци. Сравнително добро качество. Платките ти изглеждат отлично, и искам да пробвам твоята технология. Какво използваш за ецване? 

lz1jer:
   Здравей, Vetap!
   Ползвам ето тази хартия https://www.ebay.com/itm/10PCS-A4-Sheets-Heat-Toner-Transfer-Paper-For-DIY-PCB-Electronic-Prototype-Mak/400505239086?hash=item5d3ff8f62e:g:gXEAAOSwgY9Xe3o9, отлична цена и качество ($1.55/10бр). Ецвал съм и с ферихлорид, но той много цапа, а и е мътен. Натриевият персулфат остава бистър, само посинява, понякога се получават едни бели парцали, ако е бил овлажнен или с изтекъл срок. Продава се във вид на сухо вещество, дребни бели кристали, разтваря се по рецепта на етикета. Предварително подгрявам разтвора до 45-50 градуса, така се ускорява ецването.
  Преди работех с прозрачно термоустойчиво фолио и с голяма мъка постигах писти 0.2мм, с тази хартия вярвам, че ще стана майстор на домашните SMD платки. Използвам само оригинални тонер-касети за принтера, това е важно. Настройките на принтера са нагласени на максимална разделителна способност и без пестене на тонер. Ютията - на 180 градуса, копчето докрай.
  Ако си в района на гр. София, мога да ти дам листче за проба.

juliang:
Аз отдавна се замислям да преработя един мастиленоструен принтер да работи с текстолит вместо с хартия. Не е кой-заае каква философия, а 600 dpi си заслужава да се замисли човек... :)
https://youtu.be/JPva4kMxmpg

valex:
Защо не ползвате технологията с фотолак?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия