Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Жива вода, особености, показатели и приготвяне
MTM:
Най живата вода е изворната. Някой извор в планината. Всеки е пил такава вода, тръгнал на път с колата. То и самото място те пленява. Щеш, не щеш, ще спреш. Само водата от извора да е изследвана. Но предполагам, че много голяма част от изворите са изследвани.
Бутилиращите вода фирми, какво правят? Много просто. Пълнят в метални цистерни вода, след 24часа я бутилират...
Ако напълня 1 чаша вода от чешмата и сложа 1 метален пирон. На сутринта ще имам вода с вкус на минерална. Те така ги правят. Не сте ли им виждали цистерните?
За това по добре и хигиенично, да си пия вода от водопровода. Или бира, както каза juliang
Аtos:
Народът е мъдър...той е ковал поговорки и е изпитвал актуалността им хиляди години, една от тях гласи:
"Разбира ти свиня от кладенчова вода..."
И аз пия много бира, двойно повече от Юлиан (вода почти не пия) и сериозно се замислям дали да не я огранича!
Нощем понякога ме погват киселини и това става рязко, почти аха...да ги избълвам. Доста парещо усещане.
Въпросната "царска болест" не ме е споходила само поради бързия ми метаболизъм(засега още) и многото движение, иначе първите симптоми са налице...
ppipilica:
Я много бираджии се събрахме тука, и аз опъвам по 1.5-2 литра на вечер. Ся да ти кажа за киселините, преди пиех Загорка и почнаха да ми излизат киселини от нея и веднага минах на Шуменско почти година го пих и пак така ся пия Пиринско и мога да ти кажа че е много добра бира вече година и нямам проблеми. Пробвал съм и разни други като Амстел, Туборг, Старопрамен, да добри са но не са ми изгодни на джоба. Има и голяма разлика дали бирата е в консерва в стъкло или е в пластмаса, ма пак опираме да дълбочината на джоба.
А и това със содата е много добро, вечер хапвам по 1/4 чаена лъжичка и ми е много гот.
А относно темета за Жива и Мъртва вода съм приготвил едни керамики, негледжосани да пробвам какво ще се получи.
miromad:
И аз ще дам една рецепта на Михаил Кузмов, която може да му помогне с ГЕРБ-а.
На мен тази рецепта ми помогна. Аз не можех да хапна нищо и да се наспя. Легнех ли и киселините започваха.
В момента не вземам абсолютно никакви лекарства, ям люто, лук и абсолютно всичко, което преди избягвах за да не тръгнат киселините.
Ето я и рецептата /надявам се да помогне/:
70 грама прополис се слага в камерата на хладилника за да се замрази. Престоява там 8-10 часа, след което се изважда, настъргва се на ренде и се изсипва в един буркан, в който също се налива 250 милилитра 96% спирт /за пиене от магазина/. Така направеният разтвор престоява на тъмно 3-4 седмици, като два пъти на ден се разклаща.
Прецежда се през филтър за кафе и се налива в тъмно шише с пипета.
Приема се 3 пъти на ден половин час преди ядене по една пипета /около 25 - 30 капки/, разтворена в малко мляко.
КУПЕШКИЯ ПРОПОЛИС НЯМА ДА ИМА ТАКЪВ ЕФЕКТ, КАКЪВТО ЩЕ ИМА ТОЗИ, КОЙТО САМ СИ НАПРАВИТЕ!!!
Курса продължава един месец, като през този период ТРЯБВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да приемате много пробиотици (домашно заквасено кисело мляко, БиоБаланс сашета, MicroVeda LIFE PUR, Darmflora plus select Dr. Wolz /най-добър ефект - препоръчвам него/, Активия и Актимел). НО ПЪРВО СЕ ТЕСТВАЙТЕ ДА НЕ СТЕ АЛЕРГИЧНИ КЪМ ПРОПОЛИСА!!!!!
juliang:
--- Цитат на: MTM в Август 10, 2018, 11:14:39 pm --- Бутилиращите вода фирми, какво правят? Много просто. Пълнят в метални цистерни вода, след 24часа я бутилират...
Ако напълня 1 чаша вода от чешмата и сложа 1 метален пирон. На сутринта ще имам вода с вкус на минерална. Те така ги правят. Не сте ли им виждали цистерните
--- Край на цитат ---
По нормативни изисквания в хранително-вкусовата промишленост всякаква повърхност с която продукта за консумация би могъл да има контакт трябва да бъде от неръждаема стомана, тефлон или специални видове пластмаса. Това важи с особена сила за тръбопроводите и резервоарите - използва се само неръждавейка.
Специално в завода в Банкя водата постъпва от сондажа направо на поточната линия - няма никакви резервоари, водата не престоява никъде дори и минута, да не говорим за часове. В Горна баня имат едни резервоари отстрани на цеха, но не съм питал за какво са им...
Ако pH беше основното за това колко жива или мъртва е водата, то можете да го манипулирате сипвайки азотна, сярна или солна киселина (на вкус :) ) в едната посока, и сода каустик в другата. Ама едва ли някой би пил такава вода :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия