Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Жива вода, особености, показатели и приготвяне

<< < (7/8) > >>

MTM:
Михаил Кузмов вземи това, както писах. Поне докато стане прополиса.
 Ефекта е извън земен. Няма да ти навреди. Може да ядеш и пиеш всичко, без ограничение. Аз това ползвам. За една година го консумирам, около 1 месец и нямам грижи. Пробвах прополис и спирт, слабо е. Копъра и кървящи язви лекува. Върхът е.

Михаил Кузмов:
Супена лъжица какво? Семена, чай, зелен стрък, сушен. Пресен копър слагам в таратор, накълцан ситно.

MTM:
Какъвто копър имаш под ръка. Накълцан. По 1супена лъжица сутрин, обед и вечер. И
 нямаш грижи.
 С каквото искаш го приемай. Мляко вода манджи, супи, нямаш грижи. Само да не е много горещо (чай), защото му убива съставките.

Аtos:
МТМ, има известна логика в полезността на копъра и ще изкажа първата асоциативна връзка, която ми хрумва (не съм се ровил в нета, не съм и правил проучвания засега).
Копърът е от едно семейство с анасона! Понякога дори е трудно да различиш двете живи растения едно от друго, ако не си специалист. Всеки знае, че при стомашни болки и дискомфорт (подчертавам - стомашни, не коремни), една малка мастика има моментален облекчаващ ефект! Предполагам, че активното вещество, което го прави, се съдържа и в двете растения. Не знам кое е точно веществото, ако има ботаници - да кажат...това ми хрумва на първо четене.
Мишо, ако заложиш на копъра, най добре е да сдъвкваш бавно по един пресен стрък сутрин, поне половин час преди ядене. Приемането с друга храна малко намалява ефекта.

balabanoff:
Показатели на някой от най-продаваните води за пиене.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия