Алтернативни енергоизточници > Testatika, електростатични генератори

ново СЕ устройство от братушките

<< < (5/20) > >>

Радико:

--- Цитат на: montanar в Май 18, 2019, 10:35:00 pm ---Радико Но не вкарвай трансурановите нестабилни елементи в играта - това се НЕстабилни елементи които се създават с избитъчно количество енергия заключено в самите тях посредством асиметричен строеж на атомите им. И с последнот казано от мен се обезмисля всичко казано в последствие от теб.

и за да не съм голословен - https://www.youtube.com/watch?v=pRKWsDW9n6A

--- Край на цитат ---
Искаш да кажеш, че всички други елементи се разпадат САМО с поглъщане на огромно количество енергия така ли.
А какво става ако някой докаже, че и останалите "стабилни" елементи се разпадат с отделяне на енергия.

montanar:
Всички елементи се разпадат но за огромно и пренебрежимо голямо време спрямо трансураните.

Поинтерсувай се как се образуват трансураните и какво точно представляват.
Също така как се образуват в природата. Тоест малко повече астрофизика трябва да прелопатиш.

Иначе романтичната идея за безконечна енергия и мен ме кефи но за съжаление за сега няма теория която да я поне малко подтвърждава не случайно подчертавам теория - което не е нито хипотеза нито фантазия.

А ако някой докаже че има начин за разпад на нормални елементи посредствм малко енергия би било мноооого хубаво :) Не съм нито демагог нито фанатик - единствено реалист и прагматик съм.

GreenHulk:
А ако Вселената и законите и специално е проектирана така, че да има възможно най-малко "злоупотреба"?
Какво правим ако освен в ръцете на правителства, компактни и мощни източници на енергия попаднат в ръцете на джихадисти?
Или ако не са компактни - с рейлгънове (Гаус пушки) да метат железария? (вече има разработка за корабно базиране) - 25 kg волфрам със скорост 6 пъти повече от на звука, стрелящо в автоматичен режим? със автозареждаща автоматика...

Радико:

--- Цитат --- А ако някой докаже че има начин за разпад на нормални елементи посредствм малко енергия би било мноооого хубаво :) Не съм нито демагог нито фанатик - единствено реалист и прагматик съм. 
--- Край на цитат ---
Значи вече Е много хубаво. Защото вече го доказаха и го потвърдиха във сериозни научни списания. Точно както си му е реда за такива неща. Та сега ми кажи ти какво следва от това. Защото извода от въпросния експеримент е, че всеки елемент може да бъде разпаднат на по леки при което отделената енергия е доста повече от вложената за иницииране на разпада.
Та нищо същественно не си написал което да обезсмисли думите ми.въпроса остава висящ.

montanar:

--- Цитат ---Защото вече го доказаха и го потвърдиха във сериозни научни списания.
--- Край на цитат ---
Я малко по подробно. Дай да видим тия статии (ама конкретните статии не журрналистически партненки)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия