Алтернативни енергоизточници > Testatika, електростатични генератори
ново СЕ устройство от братушките
montanar:
И нещо друго ....
Да речем че е възможен така бленувания разпад на стабилен елемент с по-малка енергия от отдадената при разпада.
Това всъщност не противоречи на ЗЗЕ защото при синтеза си тоя елемент е поел въпросната енергия която отдава (говорим за елементи не вещесва) дори теоритически мисля че е възможен за това и не отричам напълно Роси изпълненията дразнещото там е че няма теория която описва процеса който евентуално се случва. А още по-дразнещото при Роси е че в установката му дори да има някаква доза истина това което показва при внимателно обмисляне не се връзва - говоря за термодинамиката на процеса извън самия реактор - съотношения топлопроводимост спрямо температурна разлика и заявени параметри...... общо взето мъглата е мнооого голяма .......
Такова нещо макър и мноооооого малко вероятно би било качествен скок в енергетиката.
Радико:
--- Цитат ---Да речем че е възможен така бленувания разпад на стабилен елемент с по-малка енергия от отдадената при разпада.
Това всъщност не противоречи на ЗЗЕ защото при синтеза си тоя елемент е поел въпросната енергия която отдава
--- Край на цитат ---
Виж сега какви глупости пишеш. Толкова са те заблудили "учените" лъжци, че не можеш да осъзнаеш каква глупост е това. Нали се разбрахме, че елементите при ядрен синтез ОТДЕЛЯТ енергия. Зареждане с енергия означава поглъщане. Или може би искаш да кажеш, че някъде след номер 50 примерно започват да се синтезират със поглъщане на енергия а не с отдаване като хелият. Ако е така то ти току що доказа по безапелационен начин и превърна в доказана теория хипотезата на Мишо за черното слънце. Браво на Мишо знаех си аз че не и липсва рационалност на тази теория.
montanar:
Радико де не се прави на тъп - разсъди процеса синтез каква маса маса влиза и каква излиза след синтеза и от де идва енергията при синтеза......
А ако хептем не щеш да го проумееш обяснявам - част от масата преминава в енергия тоест влиза деутерий тритий с маса Х и излиза хелий с маса по-малка от входната - конкретната математика не ми се рови да я показвам но е такава каквато обясних.
И да се уточня още малко - че е допускане а не че така - и това се дължи на това че все още нямаме пълна теория на елементарните частици която да ообяснява напълно нещатата - за това е допускане а не твърдение - и точно това е същността на науката - надграждане на доказани знания.
Конкретен пример е Нютон -> Айнщайн те не се отричат а се допълват
Разбери и друго - аз нямам против нито една хипотеза или фантазия която се представя - но я гледам през призмата на доказаните в науката неща и като почне твърде много да противоречи почва да се превръща в глупост или лъженаука - точно до доказателства опира всичко - не до летене из облаците и резутат 0
montanar:
Как рбаоти реалната наука според мен:
С времето са натрупани доказани емпирично знания.
Формира се комплекс от тези доказани знания и се формира теория.
Около тези знания обрастват хипотези - някой хипотези се подтвърждават и се прибавят към доказани емпирично знания и същевременно надграждат теорията или пък натрупват критична маса за появата на нова теория - която няма как да отрече предходната защото е един вид производна.
Всичко се корени в фундамента - ако той е грешен всичко след това автоматично е също грешно и просто не работи.
Последователност му е майката.
технократ:
--- Цитат ---Конкретен пример е Нютон -> Айнщайн те не се отричат а се допълват
--- Край на цитат ---
Напротив отричат се, щото Нютон предполага абсолютно време и пространство, а Айнщайн точно на обратно, предполага относително време и пространстово ;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия