Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

В САЩ вече има работещ гравитационнен двигател

<< < (3/8) > >>

Радико:
Ами пръв отвори въпроса Господин Михов после аз писах за пневмогравитационен двигател. Има обаче друго по интересно.
Защо не отвориш една нова тема примерно:
Що е то стартъп и има ли той почва в този форум. Мисля на доста хора да е от полза пък и кой друг ако не ти.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: технократ в Ноември 18, 2018, 08:13:43 pm ---това всеки физик го знае, то е консервативно поле, това означава че потенциалът му зависи само от началната и крайната точка но не и от траекторията на движение в това поле. Работа от гравитационите сили се извършва само когато от по висок потенциал се премине към по нисък.

--- Край на цитат ---
Точно това и аз поддържам, не мисля че някой може да мисли по друг начин, само го изразих с контурен интеграл. И точно за това, различните форми на гравитационен двигатели имат нужда постоянно да има нещо по-тежко от едната страна, отколкото от другата или постоянно "падащ" обект.

--- Цитат на: технократ в Ноември 18, 2018, 08:13:43 pm ---Гравитационното поле не е скаларна величина, има си вектор

--- Край на цитат ---

Явно разбираме понятията различно. Скаларното поле е еднакво навсякъде с идея отнесено към гравитацията, че на една и съща височина, едно и също по тегло тяло, ще има една и съща потенциална енергия ( на Земята ). Тоест тези три величини ( или "трипъл" - "три величини" ) дават една и съща характеристика на потенциалната енергия, където и да е на Земята, при едни и същи входни параметри. Че гравитацията се представя като сила, от където идва и векторното и поле, е деривативна величина на промяната на тези три величини, и проявяването и като сила ( или векторно поле ) се проявява, понеже имаме различна "трипъл" в различните точки от пространството.
Моето мнение не е заучено, а преосмислено от моя гледна точка, може би затова се различаваме в понятията, но видимо, от по-горния синхрон, че изразяваме сходящи гледни точки.

Вече си изразих си мнението по въпроса, щом като вие мислите че има смисъл да се занимавате в тази насока, пожелавам ви успех.

Радико:
Благодаря за пожеланието, успеха вече е на лице въпреки мнението ти.

GreenHulk:

--- Цитат на: Радико в Ноември 18, 2018, 09:19:33 pm ---
Що е то стартъп и има ли той почва в този форум. Мисля на доста хора да е от полза пък и кой друг ако не ти.

--- Край на цитат ---

http://mazeto.net/index.php/topic,10812.msg97489.html

технократ:

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Ноември 18, 2018, 09:49:48 pm ---Точно това и аз поддържам, не мисля че някой може да мисли по друг начин, само го изразих с контурен интеграл. И точно за това, различните форми на гравитационен двигатели имат нужда постоянно да има нещо по-тежко от едната страна, отколкото от другата или постоянно "падащ" обект.

Явно разбираме понятията различно. Скаларното поле е еднакво навсякъде с идея отнесено към гравитацията, че на една и съща височина, едно и също по тегло тяло, ще има една и съща потенциална енергия ( на Земята ). Тоест тези три величини ( или "трипъл" - "три величини" ) дават една и съща характеристика на потенциалната енергия, където и да е на Земята, при едни и същи входни параметри. Че гравитацията се представя като сила, от където идва и векторното и поле, е деривативна величина на промяната на тези три величини, и проявяването и като сила ( или векторно поле ) се проявява, понеже имаме различна "трипъл" в различните точки от пространството.
Моето мнение не е заучено, а преосмислено от моя гледна точка, може би затова се различаваме в понятията, но видимо, от по-горния синхрон, че изразяваме сходящи гледни точки.

Вече си изразих си мнението по въпроса, щом като вие мислите че има смисъл да се занимавате в тази насока, пожелавам ви успех.

--- Край на цитат ---

Скаларна величина е величина която не се характеризира с вектор, например, топлината е скаларна величина също масата и енергията са скаларни величини, всички останали физични величини които се характеризират с посока са скаларни, това са сили, скорости, ускорения, силовите полета електрични , магнитни гравитационни и т.н също са векторни величини. Това че едно поле има еднакъв потенциал в дадени точки от пространството не го прави скаларна величина, а самият потенциал е такъв че зависи само от разстоянието между източника на полето и тялото на което действа полето. Такива полета са консервативни, затова не може да се черпи енергия от такова поле, може само да се консервира енергия в полето и после да се отнеме от него. Но самото поле е енергия, при унищожението му се отделя енергията на полето и това е доказано експериментално от процеса на анхилацията на позитрони със електрони, не само полетата им изчезват но и масата им.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия