Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Самоунищожение на магнитно поле

<< < (3/14) > >>

технократ:
Правилно, темата не е точно за унищожаване на магнитно поле, но да ме извини модератора, ако иска да я коригира с подходящият термин. Та, мю метала отслабва магнитното поле защото магнитната му проницаемост е малка, докато пиролизният графит има отрицателна магнитна проводимост, това означава че "обръща" магнитното поле на постоянен магнит, самият графит е диелектрик, докато мю метала въобще не е . Възниква въпросът за създаването на какъв магнитен двигател ще е по добре да се ползва едно от двете, ако е само до екранировка на магнитното поле мисля че мю метала е по подходящ, ако обаче е само до пренасочване на магнитното поле, пиролизният графит е по подходящ. За създаването на магнитен двигател обаче нещата стават сложни, щото магнитното поле не се лъжи лесно, пробвал съм разни вариации с разположени магнити но магнитното поле винаги си намира равновесната точка S=N и всичко се обезсмисля. Ако обаче по някакъв начин магнитните силови линии се "закривят" по подходящият начин така че конфигурацията им да е S>N или обратното, тогава мисля че може да се получи някакво СЕ, макар и да не съм абсолютно убеден. Трябват експерименти в тази насока, също и идеи, а както виждам форумът отскоро се превърна в махленски клюкарник, и плювалник, за съжаление.
П.С За създаването на тъй нареченият генератор без ленцова сила, за съжаление мисля че е невъзможно, поради железният фарадеев закон, аналогичен на действието и противодействието в механиката на Нютон.

Vector:
Екран ползва колегата в неговия Хелиос.
Според иванБГ екрана размагнитва магнита.

Bat_Vanko:
Технократ-е, брате, голяма каша е у главата ти. Всичко е точно на обратното, ама точно на 180 градуса.

--- Цитат на: технократ в Април 10, 2019, 12:47:30 pm --- Та, мю метала отслабва магнитното поле защото магнитната му проницаемост е малка, докато пиролизният графит има отрицателна магнитна проводимост, това означава че "обръща" магнитното поле на постоянен магнит, самият графит е диелектрик, докато мю метала въобще не е . Възниква въпросът за създаването на какъв магнитен двигател ще е по добре да се ползва едно от двете, ако е само до екранировка на магнитното поле мисля че мю метала е по подходящ, ако обаче е само до пренасочване на магнитното поле, пиролизният графит е по подходящ. За създаването на магнитен двигател обаче нещата стават сложни, щото магнитното поле не се лъжи лесно, пробвал съм разни вариации с разположени магнити но магнитното поле винаги си намира равновесната точка S=N и всичко се обезсмисля. Ако обаче по някакъв начин магнитните силови линии се "закривят" по подходящият начин така че конфигурацията им да е S>N или обратното, тогава мисля че може да се получи някакво СЕ, макар и да не съм абсолютно убеден. Трябват експерименти в тази насока, също и идеи, а както виждам форумът отскоро се превърна в махленски клюкарник, и плювалник, за съжаление.

--- Край на цитат ---
1. Мю метала е материал с една от най високите магнитни проницаемости от всички познати. При него екранирането става като той концентрира и пренасочва в себе си магнитните силови линии благодарение на много ниското си магнитно съпротивление.
2. Не съществува материал с отрицателна магнитна проницаемост. Пиролизният графит намалява външното магнитно поле благодарение на създаденото вътрешно насрещно поле. Неговата магнитна проницаемост е по малка от единица но по голяма от нула. Подобно явление се получава при екраниране на един магнит с друг (или множество малки магнити), но обърнати насрещно. Пиролизният графит обаче не пренасочва магнитните линии.
3. Експерименти има достатъчно но няма кой да чете. Къде, къде е по лесно да разтягаш локуми и празни разсъждения.

Радико:

--- Цитат на: Vector в Април 10, 2019, 02:04:15 pm ---Екран ползва колегата в неговия Хелиос.
Според иванБГ екрана размагнитва магнита.

--- Край на цитат ---
Зависи от "екрана" Ако за "екран" ползваш желязо или мю-метал не се размагнитва, че дори има и шанс да стане и по силен магнита.  Бисмута действа по същия начин като въздуха, малко по силно обаче. Виж при графита нещата са малко по сложни но не чак толкова. Причината е, че графита е с противоположни свойства в различните посоки ако магнитното поле идва от към тънката страна на слоевете графен той концентрира полето по силно от мю- метала. Ако идва от към плоската страна го отблъсква по силно от бисмута.

Vector:
Добре.щом има точка на Кюри .то не може ли да се ползва лазер които не е насочен към магнита(за да не се размагнитва)а към неговото поле...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия