Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Самоунищожение на магнитно поле

<< < (6/14) > >>

Радико:
Венци може да направиш още един експеримент:
Взимаш плочка от графит колкото по широка толкова по добре  пробивал и дупка в средата голяма колкото магнита и го поставяш там така,че полюса му да е наравно с плочката. След което правиш измерването. Сравняваш го с измерването на гол магнит. При отдалечаване на сензора напрегнатостта ще спада по бавно при "облечения" магнит. Защо ли?
Технократ
Не е така. Полето се разтяга от единия полюс до другия. Не става да излезе от единия полюс и пак да влезе в него. Разгледай внимателно изображението от предния ми пост.

технократ:

--- Цитат на: Радико в Април 10, 2019, 09:57:35 pm ---Венци може да направиш още един експеримент:
Взимаш плочка от графит колкото по широка толкова по добре  пробивал и дупка в средата голяма колкото магнита и го поставяш там така,че полюса му да е наравно с плочката. След което правиш измерването. Сравняваш го с измерването на гол магнит. При отдалечаване на сензора напрегнатостта ще спада по бавно при "облечения" магнит. Защо ли?
Технократ
Не е така. Полето се разтяга от единия полюс до другия. Не става да излезе от единия полюс и пак да влезе в него. Разгледай внимателно изображението от предния ми пост.

--- Край на цитат ---

Учебниците Радико представят погрешно формата на магнитното поле. Ето гледай клипа и виж истинската форма на магнитното поле.
https://www.youtube.com/watch?v=weWK0quQFrw

Bat_Vanko:
Радико и технократ, и двамата сте прави.
Радико показва формата на магнитните силови линии и те наистина излизат от единият полюс и влизат в другият. Ако магнита се посипе с железни стружки, те се ориентират по направлението на силовата линия и може много добре да се види тяхното разположение в пространството.
Технократ с този лист от видеото се взима само една равнина от цялото пространство. Тъй като това пространство е ограничено стружките в листа се разполагат в зоните с най голяма концентрация на магнитното поле, а това са полюсите. Ако наистина искаш да видиш повече направи си визуализатор на магнитно поле от стружки потопени в масло. https://www.youtube.com/watch?v=VkSQX5VpYpQ&t=52s

Радико:
Бат Ванко и аз същото щях да му напиша на Технократ, но ти ме изпревари. Не е толкова важно какво говори бляда и той е човек и има право да греши. Въпроса е, че това което СЕ ВИЖДА на клипа по никакъв начин не противоречи с казаното по горе от мен.

venzi:
Здравейте,
направих нови замервания на индукцията:
В дебелите книги пише това, което и колегата ни е нарисувал, но при мен
не се получава точно така.
Магнит Ф 30/10, N52, измервателен прибор WT10A с 1% точност.
Стойности за индукцията без прегради от двете страни:
Разстояние:    0    10   20   мм.
Страна А      235  93   31    мТ.
Страна В      234  95   35    мТ.   
От страна В поставям 1.05 мм. Мю метал. Той се привлича здраво.
Страна А      277  106  40   мТ.  /разстояния 0,10,20мм./   
Страна В    на 1мм.-86мТ., на 11мм.-47мТ., на21мм.- 20мТ.
Пиролитен трафит
На страна В поставям 4мм. дебел графит с р-ри 50х50 мм.
Страна А      234   92   34   мТ.   /разстояния 0,10,20мм./
Страна В    4мм-168мТ. 10мм-92мт.,  20мм-36мТ.

Няма да мога да пробия плочката от Пир.графит, защото е много твърда и ще се счупи
Поздрави.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия