Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Самоунищожение на магнитно поле

<< < (12/14) > >>

технократ:

--- Цитат на: Ksurnev в Април 13, 2019, 01:23:54 pm ---Пробвай със стар монитор (туба). Пусни го без сигнал и ще видиш много неща, които няма как да видиш с магнитния детектор.

--- Край на цитат ---
Откъде такъв?

технократ:
Абе вижте Това не може ли принципа да се ползва, за получавене на електричество например при завиване на автомобил. Диска от магнити всеки път при завиване на автомобил, ще се завърта, остава само около него да има бобина и ще има допълнително електричество. Ако диска е масивен, полученото електричество никак няма да е малко. Пускам това просто като идея за размисъл.

Bat_Vanko:

--- Цитат на: технократ в Април 13, 2019, 08:09:20 am ---Чакай сега, не казвам че съм прав, казах само че имам повече предпочитание към модела с форма на осмица, щото и другият модел върши работа. Нали схващате че никой не знае още що е то магнитно поле, и всичко което се детектира и изглежда като форма на магнитно поле, не е самото поле, а само неговото въздействие върху плаката Магнитни явления при прав проводник с ток, изключват и двата варианта на формата на магнитните силови линии. Ама  да вземем да експериментираме, че вече ми писна от теоретизиране. Няма да изисква много средства да се направи примерно или да се закупи един качествен магнитен детектор, и да се види например формата на магнитното поле, на прав проводник по който тече ток, нали.

--- Край на цитат ---
Браво технократе, ти отново ни изненада. Духовното развитие при тебе е направо видимо. Докато всички ние очаквахме някой ден да вземеш магнит за 4 лв и да докажеш старите си закани, ти реши да прескочиш нивото на кръчмарското теоретизиране и да си купиш от скъпите играчки от по 400 лв.
Хм, само на мене ли ми се вижда невероятно...

Радико:
Технократ въобще не е достатъчно да имаш сензор и уред. Венци нали има.
Ако нямаш ясна представа как да извършиш измерването и как да визуализираш резултата, бадева са хвърлените пари и време.

технократ:
Радико, и малките деца вече се научиха да мерят магнитно поле. По важно е да се експериментира и да се вадят правилни интерпретации от експеримента. А не като един дето смятал че, причината за изгрева, било кукуригането на петел ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия