Начало > Правила на форума, изисквания за правопис, урок по граматика, работа с изображения
изтрийте ме.
juliang:
--- Цитат на: krasias в Януари 30, 2023, 06:18:05 pm ---Кока колата е създадена като лекарство против настинка и първоначално се е продавала в аптеките. Тя и сега помага и ми е помагала много пъти, най добре е със студена кола и не повече от литър. Но е пълна лудост и е много вредна да се пие постоянно, наистина може да предизвика много болести и спира да лекува настинка. Аз пия само когато ми е необходимо за лечение.
--- Край на цитат ---
Съвременната Кока-Кола няма нищо общо с онова лекарство от преди 150 години. Освен вода (и ако си късметлия - захар)...
--- Цитат ---Fluid extract of Coca: 3 drams USP
Citric acid: 3 oz
Caffeine: 1 oz
Sugar: 30 lbs
Water: 2.5 gal
Lime juice: 2 pints (1 quart)
Vanilla: 1 oz
Caramel: 1.5 oz or more for color
The secret 7X flavor (use 2 oz of flavor to 5 gals syrup):
Alcohol: 8 oz
Orange oil: 20 drops
Cinnamon oil: 10 drops
Lemon oil: 30 drops
Coriander oil: 5 drops
Nutmeg oil: 10 drops
Neroli oil: 10 drops
--- Край на цитат ---
epwpixieq-1:
--- Цитат на: EDM electronics в Януари 30, 2023, 05:21:56 pm ---В 1,5 л КокаКола се съдържа 200 гр. или 1 чаша захар. В 2 л Кока кола се съдържат 280 гр. захар!
--- Край на цитат ---
Не само това, но и доста сол има, точно и затова захрта не се усеща, и затова след пиене човек "усеща" че е още жаден.
Захарта е токсин, както и да го погледнете, и когато този токсин се взема в натуралната му форма, с много фибри, както е при плодовете, тогава тези фибри предпазват черния дроб (чрез бихомичните процеси в стомаха). В противен случай, когата се консумира захарта (без тези фибри), с каквито и да са преработени храни ( та даже и "натурални" сокове ), тя отива към черния дроб. Затова може да имате чернодробна цироза при хора които никога не са близвали алкохл ( течна захар ), точно понеже те може да не пият алкохол, но консумират други захърни отвращения, които постепенно, с промяната процесите на митохондриите, убиват бавно хората.
Д-р Лъстиг е може би най-извесният изследовател, които от години говори за проблемите с добавената захар: https://www.youtube.com/watch?v=dBnniua6-oM
krasias:
--- Цитат на: juliang в Януари 30, 2023, 06:43:05 pm ---Съвременната Кока-Кола няма нищо общо с онова лекарство от преди 150 години. Освен вода (и ако си късметлия - захар)...
--- Край на цитат ---
Чак пък нищо общо, то че може да има промени може, но ако си от хората които като прочетат "лимонена киселина" и си мислят че я има само в лимоните то няма никакъв смисъл от коментар. Факт е че на мен ми действа така както е действала преди 150 години и помага и то по добре и по бързо от каквито и да било лекарства.
EDM electronics:
--- Цитат на: krasias в Януари 30, 2023, 07:44:18 pm --- Чак пък нищо общо, то че може да има промени може, но ако си от хората които като прочетат "лимонена киселина" и си мислят че я има само в лимоните то няма никакъв смисъл от коментар. Факт е че на мен ми действа така както е действала преди 150 години и помага и то по добре и по бързо от каквито и да било лекарства.
--- Край на цитат ---
Помага ти таратанци...
Пробвал съм преди много години тая партенка, че Колата лекувала възпалено гърло, други мои познати са пробвали - нищо общо с реалността. Когато говорим за инфекция на гърлото, то тя е причинена или от бактерии - стрептококи или хроничните се причиняват то гъбички кандида, като фарингита или ларингита примерно. Как тая Кола ще ти избие бактериите и гъбичките, единствено намирам логика в консерванта - лимонена киселина, която да речем е способна да потисне част от бактериите, но слаб ли ти имунитета нищо от това няма да ти помогне, наивник...
Явно при теб "действа" щото ти си с много светла душа, не ти е така тъмна или дори черна душата, като при останалите - от религията ще да е, другите вярващи нищо не разбират за отвъдното, щото са им черни душите. :D
Явно и щото си голям антикомунист и си мислиш, че като се направиш на такъв публично, си голям пич. Но си забравил, че там откъдето си вадиш хляба - язовира, помпите, цялата инфраструктура, са ги правили ония омразни от теб комунисти. :)
krasias:
Действа заради кофеина който се съдържа в нея в комбинация с танините ( специфични вещества оцветители ), получава се възбуда, нещо като допинг, има и други билки с подобно действие. Но ако всеки ден пиеш кафе няма да подейства, разбира се ти си привикнал към кофеина.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия