Ще се отклоня още по-далече от основната тема, защото и без това тя е изначале известна, като неработеща, многократно проверена и довела до полудяване и ококорване на наивниците с вечните фенерчета. Имаше един многоников във форума, мнокогратно гонен, многократно приет, който до такава степен изкука - показваше снимки как бучи с вилица сланина
, че обяви, искал да се оттегли, като Робинзон Крузо на самотен остров и да си прааааааааааа....ввввввви по цял дет ток от вечното фенерче, и де си се кефи на себе си, да си повтаря на спокойствие "
аз съм Тесла, аз съм Тесла...".
Няма да казвам кой е тоя, да не се обиди, че очаквам от него още такива изцепки, да има на какво да се смея - много е забавен форума.
Забелязал съм, че почти всяка тема е лишена от смисъл и тя винаги забива в две направления: 1. окултния етер, за който само надарените от Господ добродушници, ерудити, достойни, генетично посветени, могат да ги разбират тия ми ти работи и 2. конвенционалните знания за простосмъртни, недостойни за етера закостенели мозъци, които дискутират до болка известни всекиму процеси, явления и т.н., основно още от началния и средния курс.
Тунелния ефект, диод и отрицателното съпротивление се изучаваше още в 10 кл. по основи на електрониката в Електротехникумите някога - смятайте какво е било нивото тогава на децата, щом сега това е някаква "научна" дискусия в консилиум.
Навремето в Сливен Електротехникума - ТЕЕ "Мария Кюри" беше най-елитното училище. Влизаше се с приемен изпит и сульо и пюльо можеше да попадне само по партийна линия. Сега там учат само САЧОВЕ! Няма нито един бледолик. Та извода е, че тук дискутиращите са последното поколение, което има честта да дискутира теми, като сложния "тунелен ефект", докато другите големите нации колонизират Марс и Луната.
Не знам как стоят нещата в другите градове, дано учениците не са мароци, но ми се струва, че България е преминала летвата на санитарния мининум и след 20-30 г. едва ли ще има български етнос, азбука, култура, знание. Кирилицата се ползва само от две държави, знаете кои са те: Миролюбивата България и Агресивната Русия.