Алтернативни енергоизточници > Вашите експерименти
Eviva QMOGEN ротовертор
dymelsoft:
--- Цитат ---Там ти е грешката, опита с бединка и видя кво стана, сега опитай и с това - опитът смазва интелекта! ;)
--- Край на цитат ---
Tanas-e, явно си решил, че ме познаваш, но си много далеч, уверявам те.
Има членове, на форума които по добре от теб ме познават, и знаят какво съм правил. За твое сведение, ако изобщо има значение, практическият ми опит включва HHO клетки от всякакъв вид, и към днешна дата имам работеща такава, няколко експериментални модела на Акула, Капaнадзе и др. показвал съм снимки във форума, експерименти с тестатика и подобни.
Първите ми стъпки в така наречената СЕ, започнаха още миналия век :D с така нареченoто TPU MEG, за който други колеги от форума са направили буквално научна дисертация по темата.
Относно така наречения "ротовертер" мога само да кажа, че и това: https://infinitysav.com/magneticgenerator/ е един вид ротовертер, ама не баш.
Моя опит за съжаление и в тази посока е отрицателен, а той е следния: двигател, генератор, магнитен ускорител, плюс маховик, плюс електроника управляваща зоната на мъртвата точка. Явно колегите от горния линк имат успех в това, и вече искат да го продават, но в начинът им на предлагане има доста съмнителни моменти, създаващи в мен скептицизъм.
Толкова от мен по темата, а на Ангел777 пожелавам успех, и да забрави за моя скептицизъм.
ppipilica:
--- Цитат на: angel777 в Май 07, 2019, 10:32:59 pm ---ppipilica, без никакъв товар на генератора и без земя, земи и луни, системата консумира от мрежата 2360 W, 11,33 A ,
С включена ютия /1300 W / към генератора - 2742 W , 13,53 A
--- Край на цитат ---
Ми ти си успял бе, значи с ютия имаш само 382 вата отгоре, а казваш ютията е 1300 вата.
Твоя мотор казваш е като тоя от линка, с четки които могат да се местят, това е добре защото може да се опиташ да добавиш още две четики и ще може да пробваш една схема, исках да я кача но не я намирам на тоя HDD явно е на друг. Та схемата е следната постяннотоков мотор със последователно възбуждане и втори чифт четки отместени на около 30 градуса от работните, та от тия четки се снема напрежение за товар като на практика не трябва да има промяна в консумацията на мотора. Като намеря схемата ще я пусна тук.
ppipilica:
А е тая тема прочети, има схемата и размисли и страсти. Аз го правих, но се оказа че ротора е прецакан и нищо не става от него, има късо в навивките.
http://mazeto.net/index.php/topic,10041.0.html
Tanas:
--- Цитат на: dymelsoft в Май 07, 2019, 11:46:56 pm ---Tanas-e, явно си решил, че ме познаваш, но ...
--- Край на цитат ---
Е как реши така :o и на мен не ми е ясно, не те, но си купил разни работи от един човек
(от бившия форум) и си останал разочарован - това знам. ;)
За Мег и Тпу-то не знаех, прави чест, че си се занимавал, макар и да не знаем ние обикновените, но не трябва да ги свързваш защото са абсолютно различни като действие, принцип и наработка. 8)
--- Цитат на: dymelsoft в Май 07, 2019, 11:46:56 pm --- на Ангел777 пожелавам успех, и да забрави за моя скептицизъм.
--- Край на цитат ---
Така трябва да се поощряват хората, успех пожелавам и аз, пък знае ли човек - може някой от форума да бие
магнетчията от Украйна и да ни покаже работещ модел който няма да се прави в Корея. ;)
Успех и лек ден!
dymelsoft:
--- Цитат ---Ми ти си успял бе, значи с ютия имаш само 382 вата отгоре, а казваш ютията е 1300 вата.
--- Край на цитат ---
Ето такива бакалски сметки са причината за повечето заблуждения при всички "изобретатели" на СЕ.
ppipilica, значи една ютия включена в мрежата, на която мощността и е 1300W, прекарана през чудото наречено "ротовертер", ще
товари същата мрежа с мощност 2742W или казано просто 1442W отгоре и това за теб е успех :D :D :D.
Е няма такова КПД повярвай ми. По твоята съща логика, всеки UPS e нещото като СЕ устройство, защото без товар всеки евтин UPS консумира около 2А от 12V акумулатор, а като вържеш една LED лампа 10W и консумацията от акумулатора мърда едва 0.1А. И какво излиза по твоите сметки че имаме СЕ. Честно, хора ставаме вече за смях.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия