Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

На вниманието на всички вегани

<< < (26/36) > >>

svetlio760:
А за пирамидите- не могат да се преместят на по- плодородно място, защото при отдалечаването от Нил навлизат в пустиня.

mind:

--- Цитат на: Радико в Май 26, 2019, 07:46:23 pm ---Въобще не изглеждаш глупаво...

--- Край на цитат ---
Благодаря Радико, но все пак в незнанието си, съм писал глупости.
Имах малко време да се поровя за да си изясня достоверността на този механизъм и неговата логика.
Това обаче, не изключва възможността да се манипулира общественото знание.

За мен остават неясни основно два въпроса.
Накратко: Метода касае само живи организми, които чрез обмен непрекъснато поемат въглерод-14. Той обаче и непрекъснато се разпада, за да може да се запази съотношението му с въглерод-12. Тоест закона за полуразпад при жив организъм не работи. В противен случай, 40-годишен индивид би имал средно два пъти повече въглерод-14 от 20-годишен.
Оттук следват два подвъпроса:
1.Каква е причината за преждевременния разпад и еднакво ли работи при здрав, болен, млад или възрастен организъм?
2.Въглерод-14 има β-разпад, при което се излъчва високоенергиен електрон + антинеутрино, тоест това ли е което се наблюдава при кирлиановата фотография или т.н.аура?

По-интересен е втория основен въпрос - периода на полуразпад.
Рискувам пак да напиша някоя глупост, но нещо не ми излиза математиката. Радиоактивни атоми, за които периода е дни или месеци, да речем е установено, че е така на 100%, но за период от 5730г. може би трябва да се вземат и други фактори предвид. Тъй като самият полуразпад е обяснен с теория на вероятностите и не се знае дали даден атом ще се разпада или ще живее два пъти повече от "другаря" си, и съответно ако оцелее, шанса е 50/50 срещу "брата" му по възраст.
Питам сега, след като няма ясна и точна причина за спонтанното разпадане - както в жив, така и в мъртъв организъм, може ли да допуснем, че този процес има някакво външно влияние? Какво гарантира, че следва тази линейна регресия, особено за такъв дълъг период?

montanar:
mind не съм спец по темата но съм и попрочел това онова - при меренето по тоя метод грешката е огромна понякога стотици години ако не се лъжа и самият метод е много сложен за изчисляване - и непрекъснато се усъвършенства .... не знам подробности - казвам само което знам освен казаното до тук.

Който има нерви да гледа https://www.youtube.com/watch?v=IX5KqWFLjd8

mind:

--- Цитат на: svetlio760 в Май 28, 2019, 07:02:38 pm ---Тук ги няма интересите на змията, накарала Ева да изяде плода, например! Защо й е на змията, която живее в един идеален свят, разполага с абсолютно всичко от което има нужда, да подвежда Ева да съгрешава? Разбира се когато човек си зададе този въпрос и се заинтересува достатъчно задълбочено, останалата библия запълва дупката.

--- Край на цитат ---
Странно съждение!? Когато четете някой криминален роман, нали не ви казват кой е убиеца още в началото.

Библията е като учебник - не става с едно четене. Трябва да се прехвърлят страници напред-назад, поне няколко години. Прави се и съпоставка с известни исторически данни, наслагват се събития от миналото и настоящето и лека-полека пъзела се сглобява. Освен това, не смятам че книгата е символична, да има символизъм, има и разместена хронология, но преди всичко се разглежда в три основни аспекта - исторически, пророчески и път за спасение. Това обаче, не касае всеки... за съжаление. Имам предвид, че всички са поканени, но малко ще дойдат.

dmitarp:
mind сам си отговорил на въпросите си. Радиоактивния разпад не се влияе от нищо, нито от температури, нито от налягане , нито от средата в която се намират. За един и ли няколко атома не може да се говори за какъвто и да е период на полуразпад, както и сам отбелязваш, поради вероятностния характер на процеса, но когато имаш 100 000 или 1 000 000 атома то вече закона за полуразпад е напълно в сила. И ма много методи за установяване на периода на полуразпад, най простият от тях е, вземаш определено количество от изотопа и броиш колко разпада се реализират за определено време.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия