Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

На вниманието на всички вегани

<< < (10/36) > >>

ndm:
Радико недей така за plсsoft, виж какви чисто практически неща споделя от собствен опит:

--- Цитат на: plcsoft в Май 12, 2019, 05:05:23 pm --- Пчелар съм и навремето говоря 2007-2008 година претърпях значителни загуби от това извращение на човешкото невежество.Тогава, не знаех с какво си имам работа и докато се усетя, почти фалирах. Алчността и ненаситната жажда за пари бяха накарали земевладелците в моя район още първата година да засеят големи площи със ГМО култури и за 2-3 години пчелите ми почти се самоунищожиха. Тогава не го знаех това! Но, когато научих истинската причина, вече беше късно!

--- Край на цитат ---

Това го сложих в рамка на моя пчелин да го чета всеки път когато съм там,  да знам ако пчелите ми СЕ самоунищожат каква ще да е причината.

svetlio760:
И моето семейство сме пчелари и нашите мрат! Чудя се ако подам на пчелите захарен сок с ниски дози инсектициди с които пръскат рапицата, дали няма гадинките да се усетят и да не се натискат да ходят да берат мед от рапицата, или дори да се адаптират към отровата?

Радико:

--- Цитат на: ndm в Май 15, 2019, 10:31:34 pm ---Радико недей така за plсsoft, виж какви чисто практически неща споделя от собствен опит:

Това го сложих в рамка на моя пчелин да го чета всеки път когато съм там,  да знам ако пчелите ми СЕ самоунищожат каква ще да е причината.

--- Край на цитат ---
Значи този практически опит напълно отговаря на написаното в предния ми пост. Садиш ГМО и пръскаш на воля, а пчеларите кучета ги яли. Проблема за пчелите е не в пестицидите защото там вече е вкаран някакъв ред а в хербицидите защото там химичните монополи твърдяха до скоро, че видите ли те унищожавали растенията а не насекомите. Е да не ги убиват само дето им действат като наркотик и ги дезориентират и не успяват да си намерят обратния път.

ppipilica:

--- Цитат на: lda_has в Май 15, 2019, 09:36:36 pm ---ppipilica с тези таблици мож само да се заблудиш. Свински врат на скара се комбинира със студена бира или червено вино охладено. Така няма да сбъркаш с диетата, а таблиците са си паратика работа.

--- Край на цитат ---
Слава Богу диетата ми е правилна, врат на скара, студена бира и салатка от червена ряпа с морков и лимон, или домти със сиренце и лук, или боб с лук и лютеница.

И две думи относно ползването на препарати за растителна защита, на днешно време без химия няма реколта пък била и ГМО тя. Тук фирмите плащат лиценз да пуснат препарат и освен това са плаща и допълнително за,  видове бръмбари умиращи от препарата, та фирмите регистрират 1-2 бръмбара за по-евтино пък препарата убива доста много видове, същото е и с хербецидите и фунгицидите. Моя комшия има пчели и ябълкова градина, когато ще пръска не пуска пчелите на паша и въпреки това лани ми се оплака че има умрели цели 5 кошера.

plcsoft:

--- Цитат на: ppipilica в Май 15, 2019, 11:20:41 pm ---Слава Богу диетата ми е правилна, врат на скара, студена бира и салатка от червена ряпа с морков и лимон, или домти със сиренце и лук, или боб с лук и лютеница.

--- Край на цитат ---

Аз примерно бих я съчетал така - врат на скара, студена бира и салатка от червена ряпа с морков и лимон, или домти със сиренце и лук.
Без вареният боб и лютеницата защото ще понижиш pH още повече.
--- Цитат на: ndm в Май 15, 2019, 10:31:34 pm ---Радико недей така за plсsoft, виж какви чисто практически неща споделя от собствен опит:

--- Край на цитат ---

Ха ха ха.:) :) Радвам се, че с моите скромни писания съм допринесъл за разширяването мирогледа на поне един човек. Но и аз съм човек и аз не съм гарантиран от допускане на грешки! Ко, да прайме, такива простаци сме си! :) :)
А относно Радико той си е такъв. Важното е да не му се вързваш! Иначе е добро момче, но има доста свита бленда на мирогледа като мен :), това му е проблема! Трудно му е да излезе от отъпканите коловози на праволинеитото мислене с които е закърмен. Но това е лично мнение, може и да греша, защото не го познавам като личност, (но познавам себе си). Само съдя по-писаниците му във форума. Ако съм те обидил, Радико! Извинявай, не ми е това целта!!!

--- Цитат на: Радико в Май 15, 2019, 09:37:15 pm ---Само да добавя малко обяснение към по раншен пост. Някой да не вземе да повярва на глупостите за ГМО които plcsoft явно е прочел някъде и сподели по горе явно без изобщо да се замисли кое е вярно кое не. Всеки си има слабо място за което е доверчив и уязвим.
Та значи ако сложите семена от растение да покълват и кълняемостта е плачевно ниска или дори никаква това означава единственно, че са от плодове обрани зелени и в последствие подложени на мястото за продаване на ускорено съзряване посредством таблетки излъчващи газ етилен. Това предполагам Пиро Весо може по добре да обясни. А за ГМО те напротив са като бурени веднъж насадени отърването от тях е много трудно. Най простият тест който се сещам е:
Купувате някакъв хербицид на Монсанто и напръсквате с него. Ако нещо оцелее значи е ГМО. По голямата част от ГМО растенията са направени да са устойчиви към хербициди за да може лесно и безпроблемно да се унищожават "вредните" растения а "полезните" да не се повлияват. Необходимо е обаче да се вземе в предвид и факта, че конкурентите на Монсанто създават ГМО които са устойчиви към техните собствени хербициди а не към тези на Монсанто. Всеки гледа да печели повече ;D

--- Край на цитат ---

Радико пак не си прочел целият текст който съм написал. И пак интерпретираш нещата като кон с капаци. Там съм написал дословно  -

--- Цитат на: plcsoft в Май 12, 2019, 07:15:01 pm ---
Но и това не е пълна гаранция. За пълната гаранция трябва да изчакате растението да се развие и да видите дали ще плодоотдава. Ако не плодоотдава или плодовете му са дефектни и имат страни образования. Значи са ГМО или химически обработени.

--- Край на цитат ---

Не мога да споря със тебе, ти просто си гении!Отвсякъде! :) :) Лек ден, от мен!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия