Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

На вниманието на всички вегани

<< < (12/36) > >>

valex:
Това което показа juliang продължава да важи и сега.  Абсолютна подкрепа на нещо, което е вредно и опасно, но се печели много пари с отрови и заблуди.
Искам да обърна внимание и един друг аспект от храненето :
Нито дядо ми нито баба ми са се хранили с чия, кеноа , брюкселско зеле, аспержи и т. н. Нито техните деди и прадеди са се хранили или опитвали манго и папая.
Обикновено ДНК е доста голям процент повторение на предишните ДНК и надали по данни на ДНК организмите на хората живеещи в Бълканския регион са 'програмирани' да извличат или да се хранят се веществата от такива продукти?
Мисля, че е нормално човек да се замисли преди да се хвърля в модните хранителни тенденции.

А може би прабългарите са се хранили редовно с филе от сиомга или риба тон???? :):):)

Радико:

--- Цитат --- Радико пак не си прочел целият текст който съм написал. И пак интерпретираш нещата като кон с капаци. Там съм написал дословно 
--- Край на цитат ---
И това съм го прочел, но трябва ли да оборвам една по една всяка глупост?

--- Цитат ---Но и това не е пълна гаранция. За пълната гаранция трябва да изчакате растението да се развие и да видите дали ще плодоотдава. Ако не плодоотдава или плодовете му са дефектни и имат страни образования. Значи са ГМО или химически обработени.   
--- Край на цитат ---
И това въобще не е така. ГМО растенията се отличават също с почти идеални по външен вид плодове. Еднакъв размер на плодовете и добре програмирано еднакво узряване. Посоченото от теб израждане е характерна черта на хибридите получени при естествено кръстосване чрез опрашване на два различни сорта.
А само така от любопитство извън темата, ти като противник на месото би трябвало да имаш по чувствителен вкус към останалите храни та да те питам. Харвсваш ли доматите сорт чери?

Радико:
Valex Специално за аспержите, брюкселското зеле и броколите не съм съгласен. До 9ти 9ти България е била най големия производител в европа. Отглеждането им е било унищожено от комунистите защото били "буржуазни зеленчуци"

valex:
Радико
Пиша ги като идея за модно хранене.
На село не се сееха такива неща.

plcsoft:

--- Цитат на: juliang в Май 16, 2019, 04:26:04 pm ---Това е една голяма заблуда.
Преди 50 години в бензина се слагаха добавки на основа ОЛОВО за да се увеличи детонационната му устойчивост и да се намали триенето. Никой не смяташе за задължително да те уведомява и разни камиони и автобуси изхвърляха килограми олово във въздуха точно в градовете.
Преди няма и 100 години са пили радиоактивни "добавки" за свежа кожа, гладка коса и здрави зъби ...

Да не ти говоря с какво обработваха посевите - примерно с ДДТ...

Да си спомним и за тровещия София Кремиковци, и за все още черните от сярната киселина във въздуха керемиди в Златица и Пирдоп ...

--- Край на цитат ---

Пак се вманиачавате! Добре, нека да е преди 70-100 години. ДДТ започват да го използват масово около 60-70 години на миналият век. Оловото в бензина са слагали, но я съпостави тогавашният брой автомобили и сегашното дередже. А Кремиковци кога е построен и колко е работил и то с пълен капацитет? А химията дето я рекламираш колко е била разпространена сред народа.
Ако всичко това дето си го написал се съпостави спрямо живота на човечеството преди началото на индустриализацията то, и най-неграмотният ще ти каже че, е нищо в сравнение с примерно една еволюция от 100 милиона години, или спрямо еволюцията на планетата от 5 милиарда. А вижте колко животински видове са погубени, колко е натровена вече планетата за тези 40-50 години. И тенденцията е да продължава отравянето с още по-големи темпове!  Нима ще отречеш!? Да не навлизам в темата за Е-тата. Че пак ще се вкопчиш в нещо.

--- Цитат на: Радико в Май 16, 2019, 08:19:13 pm ---ГМО растенията се отличават също с почти идеални по външен вид плодове.

--- Край на цитат ---

Това обаче важи за първата реколта. Я се опитай да вземеш от тях втора или трета реколта, да видим дали ще вържат почти идеални плодове. Говориш наизусть.
Да те питам Радико ти отглеждаш ли собственни растения?
Имам предвид дали си сееш разсад, дали го пикираш, а после разсаждаш, грижиш се за него и му береш реколтата.

--- Цитат на: Радико в Май 16, 2019, 08:19:13 pm --- Харвсваш ли доматите сорт чери?

--- Край на цитат ---

Мисля,,,,,, че не съм консумирал такова нещо!Наблягам на собственото производство и то предимно български сортове. Може да съм ял някъде на заведение но, в домашна обстановка и в градината си никога не съм го сял. Дори и от магазина не съм купувал такова чудо. Не ми е било нужно!!!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия