Ще коментирам подробно като се запозная подробно с проблема.
За сега ЗЗЕ+х няма как да има спрямо стандартния модел в който многократно съм се убеждавал че работи - но това въпреки доказателствата си остава субективно мое мнение щото се нямам че съм хванал бога за шлифера
Ако изхождаме от чистата фактология на конкретната постановка.
За да се случва процеса трябва потенциална разлика под формата на топлинна такава. С което се характеризират всички топлинни машини. До тук всичко ОК. Сега въпроса е такъв - дали имаме загуба на топлинна енергия която се трансформира в механична. Както е при нормалните Карно установки.
Ако допуснем че имаме прираст на механична енергия като се запазва и топлинната се пита къде е заровено кучето.
Нещото кото ми хрумва (може и да бъркам) е че системата която коментираме няма как да е затворена защото ако е в един момен ще спре поради оравняване на делта Т а и за да работи иска постоянен приток на маса под формата на гориво.
Има една камара променливи и зависимости де трябва да се вземат предвид за което ми трябва време - и за това не се съгласявам с нищо защото твърде утрирано представяш нещата.