Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.
Бюджетен соларен нагревател с висока ефективност
Радико:
Краси мисля, че при мен ще се износи по трудно заради наличието на антифриз със добри смазочни качества. Иска ми се да сложа на по късен етап истинска циркулационна помпа, но там пък ще трябва инвертор с пълна синусоида. Дано издеяни до този момент.
ventsy74:
Радико има едни помпи за подкачване на гориво от резервоара към двигателя почти във всички съвременни коли. В алиекспрес ги има за 18лв. А и създават налягане 2-3 бара. Не съм сигурен, че такава от пералня ще ти звърши работа. Там, където водата излиза след помпата, отвора е около 3см и всичко е пластмаса. А инак ротора винаги се завърта в една и съща посока. Има 2медни намотки от двете страни на статора, които променят силата на магнитното поле и ротора се завърта в посоката с по силно магн. поле. ако някои е обърнал внимание.
Радико:
Тия горивни помпи... Имам няколко такива, но при тях е характерно, че колектор, четки, намотки всичко е натопено във флуида. Антифриза до колкото си спомням не е от най добрите изолатори. Вътре освен етиленгликол слагат разни соли като натриев фосфат да го подобряват.
Радико:
Опппааааа в грешка съм бил е са изтичах до долу да го измеря. Над два мегаома е съпротивлението проблема отпада. Значи вече имаме втори вариант на решението. За няколко оанела няма да смогва сигурно с дебита, но за един два няма да има проблем.
GreenHulk:
https://www.banggood.com/Yellow-Translucent-12V10W-DC-Water-Flow-Pump-Generator-Turbine-Generator-Water-Flow-Hydraulic-DIY-p-1364996.html?rmmds=mywishlist&ID=516258&cur_warehouse=CN 8)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия