Принтера изобщо не е лош - с някой оптимизации ш стане и много добър - имам предвид термостатична камера да му се направи и да му се сложи по-добра печатаща глава - но и така не е лош. Цената също е приемлива .... Не знам като качество на изработка как е - че знаем китайците какви са .....
Ако всичко е така както твърдят от клипа бива ....
Сега относно другия въпрос - принципно имаш право ....
Тука в случая се избира между многото злини .... тоест ....
От една страна най добре е печатания детайл да е неподвижен но това коства обикновенно голяма маса на цялото подвижно съоражение което носи печатащата глава - Принципно е решим тоя въпрос но с много по-скъпи и мощни компоненти и усложнена конструкция което неминуемо ще се отрази на цената поне в рамките на Х3 за постигане на добри печатни резултати.
В случаят са избрали другото зло - приложили са максимално лека и проста конструкция и според мен са постигнали приличен резултат.
При високи детайли трябва да се взема предвид инертността и ако обърнеш внимание на клипчето при печата на кулата скоростта при върхът и е направо нищожна.
Освен това с ефекта се бори и самият контролер - като на стъпковите мотори се задава време за ускорение и спиране - Няма моментални обръщания на посоки - и при ЦНЦ фрезите го има тоя параметър ..... предполагам че това също е реализирано и в 3д принтерите.
При кадърна настройка на принтера и отговорно управление това не е особен проблем поне според мен.
Просто трябва да се взема предвид спецификата на печатания детайлил и с напредване на печата да се понижава скоростта на печат.
Отделно е че аз не съм особено фен на полимерния 3Д печат - за прототипиране става - за неотговорни детайли също става - но "до там са нашите пълномощия"
Човек трябва добре да е наясно за какво ще ползва 3Д принтер щото на практика механичните качества на детайлите са много много далече от тези на еквивалентен монолитен детайл.
Тука има по-подробно видео и се вижда че е пипано сериозно
https://youtu.be/ccwTBc_GS3o