Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Страшните неща започват да се случват.

<< < (3/92) > >>

krasias:

--- Цитат на: Радико в Август 06, 2019, 08:39:30 am --- Осъзнайте се бе емоциите са определящи за поведението на животните за хората е разума определящ.

--- Край на цитат ---
  Я пак Радико че нещо не разбрах, кое точно прави пушачите разумни хора, кое ги прави по висши от животните. Пушенето е по нисше и от животиското то дори не е и инстинкт, просто една глупост бавнодействаща дрога. И не ни пробутвай собствените си неосъзнати емоции като висш разум.

juliang:
Мисля че тази новина е леко преувеличена. Поне гугъла не ми дава никакви резултати за такава забрана.
От поне 2 години в Гърция е забранено да се пуши, ако в автомобила има дете под 12 години. Има предложение да се забрани на ВОДАЧА да пуши докато управлява, и мисля че всеки здравомислещ ще се съгласи че в това има логика - търсенето на пепелника или боренето с паднало огънче в скута е доста опасно нещо.
М/у другото в Германия е забранено водача да ДЪРЖИ В РЪКА (пак повтарям - не да използва, а дори да държи) всякакво електронно устройство. Дори подаването на звънящ телефон от джоба ви към пасажера, който да отговори, може да ви докара глоба. Но пък в Германия глобата за това (както и за много други неща) е смешна в сравнение с тези у нас или някъде другаде - между 30 и 100 евро, по преценка на полицая.

Михаил Кузмов:
Добре, добре! Те и педалите, смятат че им са нарушени свободите!
Я да видим на теб каква свобода ти е нарушена бе просветен овен, като не си пушач?

Радико:

--- Цитат на: krasias в Август 06, 2019, 09:13:44 am ---  Я пак Радико че нещо не разбрах, кое точно прави пушачите разумни хора, кое ги прави по висши от животните. Пушенето е по нисше и от животиското то дори не е и инстинкт, просто една глупост бавнодействаща дрога. И не ни пробутвай собствените си неосъзнати емоции като висш разум.

--- Край на цитат ---
Добре пак от начало.
Майната им на пушачите, въобще не ме интересува по какъв начин са избрали да умрат. Всеки човек има ПРАВОТО ДА ИЗБЕРЕ дори и това как да умре. Ако той няма такова право значи не е собственник на себе си щом друг го решава друг му е собственник, значи е роб. Въпроса е, че ти под въздействие на емоцийте искаш да спомогнеш едни хора да заробят други хора. ТОВА Е СКОТСКОТО ВЪВ ТЕБЕ. Свободата е по важна както от здравето така и от живота. Истинските хора са готови да го загубят заради нея. А да предпочетеш удобно макар и здравословно кротко вегетиране във ярема е скотско.

montanar:
Михаил Кузмов малко кадо двола евангелието сме тука .....
Педалите в случая мрънкат че са педали и не ги приема обществото - а не че не са свободни хора с равни права спрямо всички останали - те имат проблем с самите себеси и различноста си.
Сори ма педал или алкохолик или пушач ако ми пречи взимам мерки в конкретната ситуация спрямо конкретния индивид не спрямо целия вид.
Пушачите са нещо различно - те не са емоционални изроди които имат проблем с себеси а нормални хора които си разполагат с личният си избор какво да правят.
Същото важи иза алкохолиците - който ми въпрос го пропуснахте - що ли?
А и въпроса на Радико също пропуснахте.

--- Цитат ---И кое му е общественото на ЧАСТНОТО превозно средство??????!!!!!!!
--- Край на цитат ---

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия