Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Страшните неща започват да се случват.

<< < (9/92) > >>

kd_dinev:
Хе-хе,че ние сме си роби,откакто сме се родили...Странно е за човек с такова високо самомнение,че още не си го разбрал,ама то явно не е само до величаене на себе си,а и до реален капацитет!

Радико:
Странното е че ти не си разбрал че съм написал по горе това съвсем ясно. Или може би не е странно просто както винаги започваш да се заяждаш неподготвен. Дали си наясно, че при риботите има един термин " степен на свобода"
 А пък при домашните любимци има "дължина на синджира" и така нататък. Нищо в този свят не е бинарно освен разбира се светогледа на някои индивиди в този форум.

krasias:

--- Цитат на: Радико в Август 06, 2019, 09:03:21 pm --- Защото има неща за които човек е отговорен само сам пред себе си. Виж робът не може да поврежда собствеността на господаря си, тоест себе си.

--- Край на цитат ---
  Виж Ради ето това трябва да си изясниш много внимателно и много старателно за да разбереш каква всъщност е реалността. Няма такова нещо че ти си сам нещата са жестоко навързани и отговорността е не просто голяма а огромна и то не само пред себе си но и пред другите. Само че когато човек мисли и взема решене с ума си то винаги е едностранчиво и се касае само за определен аспект което пък води до много заблуди, когато човек работи със съзнанието си личи по това че съзнанието е всеобхватно и вижда абсолютно всичко и естествено крайната картина да е много по различна от тази при работата на ума. Та тютюнопушенето което е на пръв поглед безобидно води до много и все негативни връзки не само със себе си но и с останалите членове на обществото. Ще спомена само няколко от тях, на първо място пушача отслабва имунната си система което води до повече болести и съответните повишени разходи, също така тютюнопушенето се намесва и в поколението на пушачите тоест създава се и едно  нездраво увредено поколение има още много други неща които можеш и сам да си изведеш и надявам се да разбереш най после негативната връзка между теб и братята ти пушачи, и не последно място да разбереш че не си сам и че свободата е много относително нещо и върви ръка за ръка с отговорността.

kd_dinev:
Не,не-това,което си написал е,че ЗАПОЧВАТ ВСЕ ПОВЕЧЕ ОТКРОВЕНО ДА НИ ПРЕВЪЩАТ ОТНОВО В РОБИ!!!Това,което аз написах е,че никога не сме били свободни...Може би схващаш разликата или не?При РИБОТИТЕ не знам как е,не съм имал такъв,но ако гледаш животно и се отнасяш с него като с равен не ти трябва синджир,то те смята за приятел....Как да ти го обясня по ясно-ако имаш склоност да поробваш други същества не можеш да си господар сам на себе си!

ppipilica:
Темата стана много философска, ма да се изакам и аз по нея. Както всички малоумни забрани и закони и тука идеята е да се събират едни пари от офците, демек от нас. Хич и не ги е грижа за здравето ни, каква е идеята на забраната да се кара по джапанки, пак за Гърция става дума, каква е файдата да караш с колан в града където е разрешено до 50km/h  . Нали си плащаш здравни осигуровки що ти отнемат правото да си ги ползваш ако недай Боже се блъснеш и пострадаш. Идеята е да ни доят и стрижат колкото се може повече. Така че подкрепям Радико на 100%. Некой може ли да ми каже защо на входа на София от Пловдив след сфетофара при Горубляне има знак 60 при такъв широк и хубав път, ми хранилка що, ма това не единственото място.
Та за напред ще очакваме и още по-безумни забрани и закони.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия