Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Страшните неща започват да се случват.
h2motor:
krasias - много са сложни нещата, при отказ от тютюнопушене риска от белодробен рак е много висок..да не кажа че е почти сигурен. Имах сблъсък с онкологията преди 9 години и съвсем нормално като те сполети нещо търсиш причината. Направи ми впечатление че нещата изглеждаха много странно, почти пълна липса на пушачи но като се разровиш и изкачат едни сигурно 90% бивши пушачи. Нашия случай не беше изключение. За тютюнопушенето има само един вариант - да не се започва.
krasias:
h2motor, прав си знам за това даже имам пресен случай, човека го предупредиха докторите че ако продължава да пуши му остават няколко месеца. Човека спря да пуши но след петнайсет години страшното пак дойде, сега се бори за живота си, имам и друг случай на един приятел все му казвах да спре да пуши и след като оцеля на косъм призна че правилно съм му говорил. Да най правилното е да не се започва че на никого не пожелавам това което идва след злоупотребата със собственния организъм.
Михаил Кузмов:
Нека погледнем нещата така? Генетически всички хора се раждат не пушачи. По някакви причини, част стават пушачи. Осъзнато или не, те се вкарват в зависимост. Стават роби на собствената си слабост. По различни начини вредят на себе си и обществото.
И сега видите ли , Радико се пробва да ни внуши, че тези роби ставали още по роби, защото някой е осъзнал това и им налага частична забрана! Само частична!
Преди време се беше притеснил от камери които разпознават лица. Изобщо гони го параноя, и дайте ся всички да живеем в страх за милата ни слободия!
Има пиеса от Ст. Л Костов "Криво разбраната цивилизация"!
ventsy74:
Мишо
Робът се бори за свобода а свободният за съвършенство. Ти дори не си от първия тип.
Криворазбраната цивилизация е на Добри Войников.
montanar:
Михаил Кузмов с същия успех след време ш ти казват дали имаш право да си отглеждаш храната (конкретно това вече се случва в щатите - там нямаш право да имаш собствена градина за лично ползване дори да имаш такава възможност) Тукувиж след време могат да ти забранят правото на придвижване ..... (и такива парадокси вече е имало и има) - това с цигарите е дребен кахър и въпроса е чисто принципен а не конкретно към пушенето - и позицията на Радико също е принципна - каза го много пъти......
Да да не изказвам други още по-грозни допущения ......
И пак питам това какво е?!
Така чрез привидно добри намерения и главата да ти клъцнат няма проблем ... нали е за добро ..... добрите намереня ада ... това онова а?
За мен е робство - а ако за вас е нещо друго проблемът е много сериозен......
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия