Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Страшните неща започват да се случват.
juliang:
--- Цитат на: Радико в Август 06, 2019, 08:07:13 pm ---Юлияне я прочети пак статията. Няма значение дали е водач или пътник.
Краси аз много добре осъзнавам, че не съм свободен, физически обаче. Духовно съм свободен. И се боря реалността и духивността да се уеднаквят.
--- Край на цитат ---
Пусни в Гуъгла "Smoke ban in car Greece 2019" и ще видиш, че никой освен някаква наша жълта преса не пише такова нещо. Или смяташ че само българи ходим в Гърция?
--- Цитат на: ppipilica в Август 07, 2019, 02:15:00 am ---Темата стана много философска, ма да се изакам и аз по нея. Както всички малоумни забрани и закони и тука идеята е да се събират едни пари от офците, демек от нас. Хич и не ги е грижа за здравето ни, каква е идеята на забраната да се кара по джапанки, пак за Гърция става дума, каква е файдата да караш с колан в града където е разрешено до 50km/h . Нали си плащаш здравни осигуровки що ти отнемат правото да си ги ползваш ако недай Боже се блъснеш и пострадаш. Идеята е да ни доят и стрижат колкото се може повече. Така че подкрепям Радико на 100%. Некой може ли да ми каже защо на входа на София от Пловдив след сфетофара при Горубляне има знак 60 при такъв широк и хубав път, ми хранилка що, ма това не единственото място.
Та за напред ще очакваме и още по-безумни забрани и закони.
--- Край на цитат ---
50 км/ч е равносилно на падане от 1.15 метра. Сега вземи един волан в свитите си ръце пред гърдите си и скочи от бюрото, като се опитваш да се приземиш само на волана.
После намери отнякъде едно старо арматурно табло, сложи го на пода и скочи от бюрото така, че да паднеш на гърди върху него. Така ще се чувства пътника.
И имай предвид, че при този опит ти ще си подготвен за удара, докато при катастрофа обикновено не си.
Аз лично съм се светкал в стълб с не повече от 20-25 км/ч. Повярвай ми, никак не е приятно усещането, дори и с колан.
Или предлагаш като стане ПТП тия дет са без здравни осигуровки просто да ги избутват встрани в канавката да не пречат на движението?
Отново да повторя - никой не ви забранява да се утрепвате по какъвто си решите начин. Но на пътя има едни хора, дет са излезнали да се придвижат, не да се утрепят. Така че моля не нарушавайте техните свободи и права да останат живи.
Пушете ако искате по 3 цигари едновременно. Можете да си пъхнете и отзад една ако ви кефи. Но го правете там, където няма да пречите на другите. "Ама в колата не преча на никой..."... Ми по тая логика те и педалите като си правят прайдовете не пречат на никой ....
montanar:
juliang ма грам не съм съгласен с теб .....
Хипотетична ситуация - имам да мина 500 километра - и няма да пуша през това време - това ще ме направи ли по-добър шофер? Колкото и да ми се ще няма да спирам през 50 или 100 километра за да пуша и за тая цел ш ми натежи кракът или самата нервност която ще предизвика никотиновият глад ще ме направи по-добър шофер? (или ще забрание на пушачите и да управляват автомобили?)
И който не му стига моториката и мисленето и е флегма за да не може да пуши и управлва автомобил едновременно той изобщо не е за тая работа - не случайно има така наречените психотестове при про. категориите де се натискат там едни копчета ..... (според мен тях трябва да ги направят задължителни и пътищата ш се отърват от разни кретени, разни руси флегми и мангусти без основно образование).
Интересно дали има статистика която да докаже че зарад цигарите катастрофите са повече - съмнявам се - докато статискика за алкохола зад волана има и тя е ох колко неприятна ..... не е лошо да се направи и статиска колко руси пръчки де чеелите не могат да си вържат също са причинители на катастрофи или пък мангустите зад волана ...... ама не - тогава това ш е дискриминация .......
и както обичам да не съм голословен ето статистика
https://www.mvr.bg/docs/librariesprovider71/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0-2018/%D0%BF%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B8.docx?sfvrsn=2faa1fcd_2
Михаил Кузмов:
Съгласен за Добри Войников!
Я сега, вие свободните ми обяснете, от какво сте освободени, а аз от какво съм заробен?
juliang:
--- Цитат на: montanar в Август 07, 2019, 10:16:31 am ---И който не му стига моториката и мисленето и е флегма за да не може да пуши и управлва автомобил едновременно той изобщо не е за тая работа - не случайно има така наречените психотестове при про. категориите де се натискат там едни копчета ..... (според мен тях трябва да ги направят задължителни и пътищата ш се отърват от разни кретени, разни руси флегми и мангусти без основно образование).
--- Край на цитат ---
Добре, на който не му стига моториката и мисленето да може да говори по телефона и да кара - също да му се взима книжката. Който не може да натиска копчетата и ламБичките с определената скорост и точност след 1/2 кило ракия - също не трябва да сяда да кара. Тия с очилата - секирата и да се качват на влака.
И колко ще останат тия дет могат да карат?
Тъста ми направи 80 години тая година. И кара. Смяташ ли че той има по-добри реакции отколкото аз с цигара в едната ръка, с телефон в другата и след като съм изпил 200 грама водка?
Има правила. И тия правила не са еднакви за всяка държава. Има държави, където границата за алкохол е 0.2 промила. В БГ с 0.2 са едно 10% от водачите и ние го приемаме за нормално.
В Германия и Австрия в талона на колата е написан размра на гумите, с които трябва да се движи по пътищата. Тук вскакви пишман специалисти слагат тесни, широки, ниски и високи гуми и излизат на пътя.
Да не говорим какво представлява един ГТП в Германия. Мислиш ли че германците са толкоз глупави, че ни продават 10 годишните си коли и ние им се радваме като на почти нови? А истината е, че кола на 10 години е почти невъзможно да премине годишен преглед там. Трбва да се инвестира сума, която е равна на лизинга на една чисто нова кола, за да можеш да ползваш старата... А тук карат някави трошки дет ни спират, ни завиват...
По вашата логика ... взимайте и хващайте пътя за някоя африканска държава... или някой тихоокеански остров. Няма закони, няма правила ... свобода пълна.
montanar:
--- Цитат ---Тъста ми направи 80 години тая година. И кара. Смяташ ли че той има по-добри реакции отколкото аз с цигара в едната ръка, с телефон в другата и след като съм изпил 200 грама водка?
--- Край на цитат ---
Това е утриране не е реплика.
Останалите неща де пишеш нямат общо с темата.
И все пак ако разгледаме и обмислим статистиката извода поне според мен не е че пушачите са основния проблем на пътя а кретените и неграмотниците и флегмите.
Така че за мен това е изпробване на поредния остен за насаждане на робско съзнание - и това не касае само България ..... оскотяването е глобално - особено в щатите .....
--- Цитат ---Добре, на който не му стига моториката и мисленето да може да говори по телефона и да кара - също да му се взима книжката. Който не може да натиска копчетата и ламБичките с определената скорост и точност след 1/2 кило ракия - също не трябва да сяда да кара. Тия с очилата - секирата и да се качват на влака.
--- Край на цитат ---
да точно така - това найстина би ршило доста от проблемите. Сигурен съм че ти е ясно че управлението на автомобил е в голма степен е рефлекторно и мисловно занятие и някй хора просто не стават за тая работа. Нагледен пример - от всички дами шофери де зная кадърните са точно 2-3 всичко останало е мноооого зле ..... и ако мога да избирам кой да кара определено не бих избрал дама. (съжалявам ма е така). При мъжете нещата са по-добре - чисто евулюционно сме развити с такава предразположеност (също не всички ма това е друг въпрос)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия