Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Страшните неща започват да се случват.
Михаил Кузмов:
Даааа в щатите голяма свобода! Купуваш си оръжие като зарзават, влизаш в училище, трепеш наред, и после щастливо свободен!
juliang:
Точно по темата си е.
Аз съм готов да се явя на какъвто искаш тест и да докажа, че след 200 грама водка имам реакции и концентрация достатъчни за да управлявам МПС. Обаче никой не го интересува това - в закона пише че не трябва да си пил като караш. И това е направено защото статистиката показва, че пилите катастрофират по-често.
Аз лично не съм съгласен с тази статистика. Ако се направи статистика и тя покаже че русите жени между 20 и 30 години катастрофират значително повече от брюнетките на средна възраст ... сещаш се какво би означавало ако се запише такова ограничение в закон, нали? :) Или да плюем на дискриминацията и да си търсим правата... Ми аз съм дискриминиран - мога да пия и да карам, а те не ми дават ...
Същото е и с теб - сигурен съм че можеш да караш и да пушиш, и аз го мога и го правя, но ... има закон. Крив, прав ... едни хора които НИЕ СИ ГИ ИЗБИРМЕ са го гласували. Т.е. специално тоя гърците са си го гласували, но пък в Саудитска арабия има и смъртно наказание за алкохол, и то не от водачи на МПС ... Така че закони - всякакви и трябва да се съобразяваме с тях.
Който не го кефи как гърците са си заформили тяхната кочинка - имаме си наше черноморие, има Сейшелски острови... да ходи там.
Изобщо ... темата е смешна. Отново кзвам - посочете ми статия от някоя уважавана медия в която да е написано това. Първото е че новината е фалшива. Второто - има достатъчно други доста по-страшни и заробващи закони в нашата татковина за които не говорим, а сме се хванали за пушенето в колите в Гърция ...
--- Цитат на: Михаил Кузмов в Август 07, 2019, 11:11:42 am ---Даааа в щатите голяма свобода! Купуваш си оръжие като зарзават, влизаш в училище, трепеш наред, и после щастливо свободен!
--- Край на цитат ---
Нешата изобщо не са такива каквито ги описваш. В повечето щати можеш да си купиш оръжие свободно (естествено след 2 седмична проверка от всички органи), но нямаш право да го носиш. Но ако имаш примерно полицейско задържане щот си пикал пиян в шадарвана - ще видиш оръжие през крив макарон.
Реално тук контрола над оръжията е много по-слаб отколкото в Щатите. Има огромно количество незаконно оръжие и никой нищо не прави по въпроса. А законно също не е толкова сложно да си купиш.
montanar:
juliang точно .... проблематиката не е в конкретния проблем пушачи и прочее а в ограничаването на свободата.
Както ти така и аз предложихме утрирани примери но често точно крутите мерки спрямо подчертавам истинските причини за проблемите решават проблемите. А някой да ми забрани да пуша докато карам а в същото време русата пръчка непушач де не може да паркира да ми се лези отсреща и да създава опасни ситуации ......
Чисто неадекватен подход към проблема е това ...... нищо повече.......
Дали е истина тая статия или не е принципно няма голямо значение, щото имаме камара други примери за отнемане на парава и свобода поради нелогични причини.
Радико:
Юлияне нормално е да не откриваш нищо при такова търсене. Новината е прекалено скорошна и прекалено "маловажна" излязла е само на гръцки език а ти я търсиш на английски. От дира следят гръцката преса и са преценили, че ще представлява интерес за многобройните българи със имоти в Гърция или пътуващи на почивка там. Които нормално ще са първите жертви. А за останалите опоненти по въпроса за робството.... Това което написа по нагоре Монтанар а и Венци ако не сте го схванали то аз и Война и мир да напиша все тая ще е. Това ",закона си е закон и трябва да се спазва" е най самозаробващото изказване което съм чувал.
Да трябва да спазваме и несправедливите закони, но трябва да направим и всичко което е по силите ни за да се променят или премахнат. Ако е необходимо и със сила. Защото суверена има право да налага силово волята си а кой е суверена в тая държава а и във всяка която се пише за демократична. Пак говоря принципно.
Михаил Кузмов:
Още не съм разбрал от свободните какво им е свободното, че и азът роб да се възползвам?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия