Справочници, схемотехника, теория > Химия за начинаещи
Антикорозионно покритие за алуминий
Радико:
Проверено е правили сме го много пъти. Единственно бих могъл да сбъркам поредността.
Помня, че беше ксилол 55/ толуол 45 но има мимимален шанс да съм сбъркал и да са на обратно процентите. Само това, за самите стойности съм сигурен.
Bat_Vanko:
Със същият успех може да се ползва и обикновен ацетон. Нормално ползвам 50% разредител (максимално до 1:1 ако е вместо лак на повърхността). Добавям към епоксидната смола преди втвърдителя, хубаво разбърквам (част от ацетона се изпарява още в този момент). След това слагам втвърдителя според количеството смола. Ако се залива дебел слой, ацетона се изпарява сравнително бавно и заливката дълго време изглежда сякаш не ще да втвърди. Тогава иска по малко ацетон. Може да се форсира процеса на съхнене с нагряване, но има опасност да се получат мехурчета вътре. Аз винаги ползвам епоксидната смола с леко разреждане, но досега не съм я полагал като лак на повърхност.
nizo:
http://www.megachim.com/megachim_documents_download/docs/td/pdf/TD_103_dekorator_3metal.pdf
;D
Радико:
Бат Ванко въобще не е със същия успех. Това, че на пръв поглед нещата с ацетон изглеждат добре въобще не значи че са добри на практика.
Bat_Vanko:
Радико, не знам какъв ти е критерият за "добре" и "не добре". Но със сигурност не си правил якостно изследване на материала и съпоставка на двата случая. По важното е че и на първи и на втори поглед аз съм останал доволен от крайният резултат.
Хм, ти да не би да имаш кристална топка?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия