Слага се едно пелтие зад черното квадратче, изолирано от към водата. Батериите за захранването му може да се вградят в поставката на сферата. Авансово се налива гореща вода и постановката е готова за измерване (замерва се с камъни). С батерията 9V се захранва реле (сигурно и някакъв друг нищожен консуматор), което включва пелтието. То има способност да загрее от 30оС до 100оС за 2-3 минути и така няма какво да се обърка.
Интересно предложение и най-логичното дадено до сега. Нека да го погледнем по-подробно.
Поставката, така да се каже, е един обръч, от предполагаемо същия материал, както и сферата и при по внимателно влгеждане се забелязва че е куха, или поне че не е плътно затворена, понеже отражението на светлината щеше да е по друг начин. Това се вижда на (6:55) когато човека започва да излива водата и светлината пада в единия ъгъл и се вижда дебелината на този обръч.
Въпросът ми тук е, при такава установка, не мислите ли че този които показва би бил много внимателен коя част от устройство е към камерата. Както и вие вижда обаче на него много не му пука, понеже се размотава много нехайно.
Човек е много идеен, когато трябва да сътвори нещо зло, някаква измама, дали с цел да забогатее или да блесне на хоризонта с някаква налудничева измишльотина (като тази) - не знам, но преди да ме атакувате за черногледство, да попитам - къде ги продават тия бойлери с батерийка, че да си купя? За 7 г. трябва да са ги внедрили в производство.
С такава информация, сънят ми ще е по-спокоен.
Тук не е върпос за черногледство а за реализъм, независимо дали той води до неудобни изводи или не
В този случай, точно това е интересното, те само показват неща, никъде не ги продават, тоест от тази гледна точка мотива за печалбарство изчезва. Тези които правят представянето са така наречените Амиш хора (вижда се от облеклото на човека), от Германски произход заселили се в Пенсилвания (САЩ) през началото и средата на 19-ти век. Това са хора които не използват, във техния ежедневен живот, придобивките на съвременната цивилизация. Те са много религиозни и буквално се предвижват с каруци:
https://en.wikipedia.org/wiki/AmishЗа тях се знае че за да използват нещо трябва да са го направили сами и не се осланят на съвременната цивилизация. Така че, ако човек не си го направи сам, явно няма от къде да си го купи. Не мога да преценя каква е връзката на този на който е канала и Амиш хората, мисля че е човек който ходи и снима различни "чудати" неща и после си ги слага на канала. Интересното е че от 7 години нищо ново не е слагал.